Шаровић: Мостар - тачка националног јединства око које су уједињени СДС и СНСД

04.10.2020. 17:09
0
ИЗВОР: СРНА

Предсједници СДС-а Мирко Шаровић и Изборног штаба Листе “Остајте овдје – Заједно за наш Мостар” Лука Петровић нагласили су данас да је Мостар тачка националног јединства Срба и да ће СНСД и СДС учинити све да Срби у овом граду добију аутентичне представнике и креирају своју будућност.

-Ово је важан тренутак и за СНСД и за СДС, да покажемо заједништво и дамо допринос на исказивању општег националног интереса. Наш интерес је да се Срби враћају у Мостар, ово је важан тренутак и темељ који ће омогућити да аутентични представници Срба креирају будућност, развој и визују Мостара -  рекао је Шаровић.

Он је увјерен да ће се то десити, јер имају “сјајне кандидате и листе”, те је додао да ће, ко год да прође, заступати заједничке српске интересе.

Шаровић је послије након састанка са представницима Листе “Остајте овдје- Заједно за наш Мостар” и представницима Изборног штаба изразио наду да се јединство СНСД-а и СДС-а у Мостару неће завршити овим изборима, већ да ће наставити сарадњу како би остварили утицај у имплементацији изборних резултата.

-Ако будемо тако наступали, мислим да ће бити више Срба Мостараца који ће се враћати у овај град. Обавеза и мене као предсједника СДС-а је да учиним све да се то деси - рекао је Шаровић.

Он је додао да у Мостару желе да буду заједно, што је на добро српског народа, али и на добро свих.

-Данашњи састанак је да хоћемо и можемо. Мостар ће бити наша честа адреса препознавајући значај овог града и значај мостарских Срба - додао је Шаровић.

Предсједник Изборног штаба Листе “Остајте овдје – Заједно за наш Мостар” и генерални секретар СНСД-а Лука Петровић подсјетио је да Срби у Мостару на изборе иду са заједничком листом и изразио увјерење да ће бити фактор који ће одлучивати којим путем иде овај град послије 20. децембра.

-Желимо да Срби буду конститутивни и да се помогне људима који се желе враћати и живјети овдје. Мостар је тачка националног јединства за Срба, а томе ће допринос дати и СДС. Увјерен сам да ћемо 20. децемебра славити присуство Срба у грдском парламенту у Мостару -  истакао је Петровић.

Он је указао да је широм свијета добар одазив Мостараца који су се регистровали и који ће се регистровати до 6. октобра за гласање у Мостару.

-То је јако важно, јер у Мостару данас живи мали број Срба – око 4.200, од пријератних 23.000. Имамо апсолутно јединство, вјерујемо у подршку Мостараца са стране и у успјех и резултате - нагласио је Петровић,.

Он је подсјетио да српски народ у Федерацији БиХ и Мостару живи много теже него прије рата, те да очекује да ће се та ситуација промијенити.

-Обнова Саборне цркве у Мостару бити једна важна прекретница у овом граду, а Срби ће видјети могућност опстанка и напредовања, а до сада је била само могућност опстајања - рекао је Петровић.

Носилац Листе “Остајте овдје – Заједно за наш Мостар” Велибор Миливојевић нагласио је да је у Мостару постигнуто јединство и захвалио и СНСД-и и СДС-у што је у у овом граду направљена надстраначка листа и што је препознат циљ да Срби добију своје легитимне представнике који ће се залагати за бољи положај Срба и бољи град равноправана за све.

-Сигуран сам, да ће ови избори бити прекретница за Мостар и од града случаја направити град примјер, не само за БиХ, већ и за регион. Надам се да ће било ко ко буде изабран са ове листе дати допринос том циљу - рекао је Миливојевић.

Састанак је одржан у Владичанском двору у Мостару, а Шаровић је са сарадницима обишао и манастир Житомислић и Саборну цркву Свете Тројице у Мостару која је у изградњи.

Коментари 0
Повезане вијести
Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора Милан Петровић кандидат СДС-а за градоначелника Прњавора
Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони Миличевић: Ако је дебљина новчаника мјера патриотизма онда су људи из власти шампиони
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    7h 29m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    7h 11m
    0
  • Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
    21h 46m
    0
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    8h 5m
    1
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    5h 0m
    0