Шаровић одлучан: “Наши партнери за изборе могу да буду само они који дијеле политику СДС”

11.02.2020. 15:32
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић на данашњој конференцији за новинаре у Источном Сарајеву истакао је да СДС подржава напоре одређених политичких, али и међународних фактора у БиХ, да дође до измјена изборног законодавства у БиХ, у погледу конкретно припадања мандата странци а не појединцу, одредби везаних за електронски надзор гласача и потпуна реформа у одсуству, то јесте гласању поштом.

– Све ове одредбе у досадашњем закону су у суштини били одлична платформа за изборну корупцију, која је присутна годинама у БиХ – истакао је Шаровић.

Шаровић се дотакао и питања могућих коалиција за локалне изборе ове године и нагласио да у мјесецу фебруару неће бити потписивања никаквих споразума са било којим политичким опцијама ни на републичком нивоу, ни на нивоу општинских и градских организација.

– Радимо на платформи за локалне изборе, као кључном документу. У тој платформи, за коју очекујемо да ће бити завршена до краја овог мјесеца, дефинисаћемо, не само наше политике, него и могуће партнере за локалне изборе. Наши партнери могу да буду само они који у основи дијеле и политику Српске демократске странке. У том смислу, са неким политичким опцијама, уколико не редефинишу неке своје ставове, није могућа било каква коалиција – истакао је Шаровић.

Он је додао да нема компромиса, али ни договора око локалних избора са рушитељима СДС, те да они који нађу заједнички језик и заједничку политику са СДС-ом, могу бити њихови партнери. Једини изузетак, каже Шаровић, може бити општина Сребреница, гдје ће се тежити ка проналажењу заједничког кандидата из свих странака Републике Српске.

– Ми смо спремни на то, али не на начин да нам било ко издиктира неког свог кандидата за начелника, а ми да прихватимо. Можда је за ову годину дошао ред да СДС у Сребреници предложи свог кандидата, и да се око тог кандидата окупимо – нагласио је Шаровић.

Предсједник Српске демократске странке осврнуо се поново и на питање увођења Републике Српске и БиХ у НАТО, на, како каже Шаровић, велику националну грешку и издају.

– Ми ћемо као Српска демократска странка кренути у даље активности. Позваћемо и друге партнере, и прикупићемо довољан број потписа да бисмо могли сазвати сједницу Народне скупштине. Са тим ћемо кренути врло брзо, јер нисмо могли да убиједимо колегиј Народне скупштине да на наш захтјев закажу посебну сједницу и да о том разговарамо, имајући у виду да је расправа прије два мјесеца била потпуно изрежирана са лажним документима и представом у којем правцу иде Република Српска и БиХ – рекао је Шаровић.

Шаровић је такође додао да СДС жели да постигне да јавност у потпуности има увид у пуну истину о овом питању.

Коментари 0
Повезане вијести
Трагедија у породици Мирка Шаровића: Супруга пронађена мртва Трагедија у породици Мирка Шаровића: Супруга пронађена мртва
Шаровић: Годишњицу Дејтонског споразума дочекујемо у никад горој ситуацији Шаровић: Годишњицу Дејтонског споразума дочекујемо у никад горој ситуацији
Привремено руководство мијења Шаровића Привремено руководство мијења Шаровића
Најчитаније
  • Мања запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
    8h 45m
    0
  • Дејан Којић прогласио побједу у Палама
    22h 50m
    9
  • Маринко Божовић прогласио побједу у Источној Илиџи
    23h 45m
    5
  • Љубиша Ћосић прогласио побједу
    20h 54m
    7
  • Побједа Страхиње Башевића у Сокоцу
    22h 33m
    18