Шеховац: Притвор Савчићу - доказ да Судом БиХ влада СДА

09.08.2021. 18:29
1
ИЗВОР: СРНА

Одређивање притвора генералу Миломиру Савчићу је још један доказ да је БиХ неодржива измишљена творевина, да Судом БиХ и даље влада СДА, Бакир Изетбеговић и Алијини послушници који на све начине покушавају да централизују БиХ, што им неће успјети, изјавио је Срни предсједник Скупштине Борачке организације "Илиџански борац" Горан Шеховац.

- Што се мене као борца, грађанина Републике Српске, а могу рећи и БиХ тиче, ово је једна велика срамота. Несхваљиво је да се Тужилаштво и Суд БиХ овако играју са емоцијама генерала и правих војника који су се борили у Војсци Републике Српске, а који ни у једном моменту нису починили ни један ратни злочин, што они на силу хоће да нам припишу - рекао је Шеховац.

Шеховац сматра да је ово јединствена прилика да српски политичари, власти и опозиција, јединственим ставом стану иза генерала Савчића, некадашњег команданта Заштитног пука Војске Републике Српске.

- Генерал Савчић је пуно дао за Републику Српску. Он је био и мој командант и нас, младе војнике, никада није учио да чинимо ратне злочине, него да увијек будемо часни и на понос униформе коју смо носили! - нагласио је Шеховац.

Када је у питању БиХ, Шеховац сматра да све треба бојковати, те да данашња срамотна одлука Суда БиХ није знак помирења, него распада БиХ.

Суд БиХ одредио је притвор генералу Миломиру Савчића због кршења мјера забране, изјавио је Срни Савчићев адвокат Миодраг Стојановић, који је најавио жалбу на ову одлуку. 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Србин 09.08.2021. 20:10
    Па, дижите се, борци српски, и не дајте вашег генерала и предсједника БОРС-а! Или ћете ћутати и даље, као п.чке, као што сте све ове године ћутали, док вам дезертер и посљедњег генерала испоручује...
Повезане вијести
Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву? Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
Обиљежавање Дана одбране Илиџе 11. маја Обиљежавање Дана одбране Илиџе 11. маја
Сутра одавање почасти погинулим током првог напада на Илиџу Сутра одавање почасти погинулим током првог напада на Илиџу
Најчитаније
  • Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО)
    23h 24m
    2
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    8h 0m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    7h 16m
    0
  • Данас Марковдан
    11h 42m
    0
  • Родбина прислужила свијеће на "Новом Зејтинлику"
    4h 32m
    3