Славија је синоним окупљања и не смије бити запостављена (ВИДЕО)

28.10.2020. 18:46
0
ИЗВОР: Катера/промо чланак

Фудбалски клуб Славија је један од највећих симбола нашег града, то је наш најјачи бренд.То је синоним за уједињење и окупњање, поручио је кандидат СДС за одборника у СО Источно Ново Сарајево Натко Суџука.

- Славија је клуб који је ујединио сарајевске Србе, клуб који је спојио неспојиво, Звездаше и Партизановце, Делије и Гробаре, али и пријератне Кошпицаре и Питаре, навијаче и симпатизере сарајевских клубова који су схватили и осјетили да данашњи Жељезничар и Сарајево више нису њихови - рекао је Суџука.

Суџука је истакао да је клуб Славија највећи понос Источног Сарајева, и да људи који га воле заслужују мјесто које им припада, мјесто најбољег српског спортског колектива у земљи!

- Не тако давно, Спортско друштво Славија је имало четири секције у највећим ранговима такмичења у БиХ. У својим витринама посједује многе титуле и признања. Фудбалска секција је имала значајне наступе у европским такмичењима, а неријетко су и сарајевске комшије праћене са нашег стадиона са по 3-4 гола у мрежи - присјећа се Суџука. 

Он је нагласио да већ тринаесту годину фудбалски клуб чека на обећане рефлекторе и средства којим би овај прелијепи стадион добио услове за одигравање европских утакмица, и да према његовим ријечима чека на обећање од човјека који и данас из неких чудних разлога влада нашом Српском Републиком!

- У нашој дворани, пред нашим кошаркашима су знали пасти и Босна, и Игокеа, и Широки...  Рукометаши су знали "тући" и Босну, и Борца и Извиђача, а наше дивне одбојкашице су биле тврд орах свима. Наше борилачке секције немају довољно просторија и витрина за све своје медаље, пехаре и признања...џудо, карате, ђиуђица, теквондо. Атлетичари немају услове достојне за рад и многи клубови у склопу спортског друштва годинама чекају подршку владе Републике Српске и локалне заједнице како би показале и доказале свој таленат - нагласио је Суџука. 

Суџука је истакао да није мали број примјера гдје су се уз јаку подршку родитеља и тренера и правилно усмјерење, дјеца Источног Сарајева окитила и европским, али и свјетским медаљама.

- Наша дјеца, кад оду на такмичење, поносно представљају град хероја, зато не смијемо дозволити њихово спутавање. Дужни смо обезбједити им дословне услове за рад и такмичење. Желимо опет бити поносни када наши спортисти, најбољи амбасадори наше општине и нашег града, постигну врхунске спортске резултате у Републици Српској, БиХ, Европи и свијету.

Наша локална заједница заслужује да је воде људи који се разумију у друштвене вриједности спорта. Ми ћемо се изборити да се спорт у нашем граду врати на мјесто које му припада. Будите храбри, заборавите притиске и уцјене и гласајте за кандидате Српске демократске! ЈЕДАН ОД НАС МОЖЕ МНОГО А ЗАЈЕДНО МОЖЕМО СВЕ - поручио је на крају Суџука.

Коментари 0
Повезане вијести
Момчило Станић на клупи Славије Момчило Станић на клупи Славије
Успјешан наступ џудиста „Славије“ у Милићима Успјешан наступ џудиста „Славије“ у Милићима
Спорт и хуманост: ТК “Фоча” и ПСД “Вучја стопа” помогли лијечење Сергеја и Огњена Спорт и хуманост: ТК “Фоча” и ПСД “Вучја стопа” помогли лијечење Сергеја и Огњена
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    10h 1m
    8
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    23h 11m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    23h 43m
    0
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    8h 3m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    22h 2m
    0