Соколац: Црква у Крајишићима на мети лопова

21.12.2020. 11:21
0
ИЗВОР: СРНА

Непознати починилац провалио је у Цркву Светог Марка, у селу Крајишићи, на рубном дијелу општина Олово и Соколац, уз ентитетску линију разграничења и украо два путира и нешто новца, рекао је Срни предсједник Црквеног одбора Миленко Капуран.

Он каже да се за сада не зна када се крађа десила и истиче да је провалу 17. децембра примијетио мјештанин Миле Капуран, приликом посјете Цркви која се налази на узвишењу Крст изнад села.

- Из Цркве су украдена два путира и нешто ситног новца са иконе, те канта са фарбом којом смо планирали уредити врата - рекао је Капуран.

Он наводи, да је недавно у селу у близини Цркве обијена и кућа породице Савић која живи у иностранству, из које је украден телевизор, те се претпоставља да је провала у храм и ту кућу почињена истог дана.

Капуран је подсјетио да је црква у селу Крајишићи, посвећена Светом апостолу и јеванђелисти Марку, саграђена и освештана 2008. године и да од првих дана повратка до данас није било никаквих проблема са комшијама Бошњацима.

Село Крајишићи је након Дејтона подијељено линијом ентитетског разграничења између општине Олово /Федерација БиХ/ и општине Соколац /Република Српска/.

Према његовим ријечима, у дијелу села које је након Дејтона припало ФБиХ стално живе четири српске повратничке породице и неколико њих долази повремено.

Вјерници се код Цркве у Крајишићима окупљају два пута годишње, и то на Марковдан, 8. маја и прве недјеље по Петровдану.

Крајишићи су од Сокоца удаљени 30 километара.                                  

Коментари 0
Повезане вијести
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла
Најчитаније
  • У суботу обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    22h 17m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    12h 47m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    12h 28m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    21h 10m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    17h 39m
    0