Спремни за безбједну зимску туристичку сезону

04.12.2019. 15:15
0
ИЗВОР: SRNA

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић и начелник Полицијске управе Бранимир Шеховац поручили су данас да су створени сви предуслови за безбједну зимску туристичку сезону на подручју града, а посебно на Јахорини и Требевићу.

Обраћајући се новинарима након прве редовне сједнице Форума за безбједност града Источно Сарајево, Вуковић је рекао да је безбједност веома важна када је ријеч о развоју туризма на подручју града, те да га посебно радује што су на данашњем састанку информисани да је Полицијска управа предузела мјере да би редовна сезона, али и догађаји који окупљају велики број људи протекли без проблема.

Вуковић је истакао да су на данашњем Форуму информисани о резултатима које је постигла Полицијска управа након инсталирања система видео-надзора на подручју града Источно Сарајево.

- Урадили смо добар посао са инсталирањем видео-надзора. Имамо добре резултате када је ријеч о превентивном дјеловању на потенцијалне преступнике, јер их систем одвраћа од чињења кривичних дјела. Очигледно је и да су постигнути добри резултати када је ријеч о откривању кривичних дјела и прекршаја - оцијенио је Вуковић, који предсједава овим форумом.

Он је подсјетио да су у финансирању пројекта видео-надзора учествовали Градска управа, са нешто више од 50 одсто, док су остатак трошкова сносиле општине Источно Ново Сарајево, Источна Илиџа, Пале и Соколац, док су Источни Стари Град и Трново, као неразвијене општине, биле ослобођене плаћања.

- Град Источно Сарајево измирио је своје обавезе, као и општине Источно Ново Сарајево, Источна Илиџа и Соколац, док општина Пале један дио још није измирила. Ми очекујемо да ће то до краја године бити измирено, јер смо информисани да се ова ставка нашла у ребалансу овогодишњег буџета - навео је Вуковић.

Вуковић је најавио да ће власништво над опремом који је набављена за потребе видео-надзора ускоро са града прећи на општине, које ће убудуће газдовати овим системом, те са Полицијском управом Источно Сарајево уређивати даље односе.

Шеховац је рекао да је чланове Форума упознао о безбједносној ситуацији у граду, као и о припремама и плановима за зимску туристичку сезону, које спроводе Полицијска управа и Министарство унутрашњих послова Републике Српске.

Он је рекао да је задовољан активностима Градске управе и општина када је ријеч о улагању у безбједност на подручју града, нагласивши да увијек постоји могућност за додатно унапређење система видео-надзора.

- Предложио сам да убудуће нађемо начин да надоградимо систем видео-надзора како би безбједност грађана била подигнута на још бољи нови ниво - рекао је Шеховац.

Шеховац је навео да је током састанка разговарано и о проблематици насиља у породици, те да очекује да би у наредном периоду требало да буду усвојени конкретни приједлози.

Сједници Форума за безбједност града Источно Сарајево присуствовали су представници општина из састава града, Полицијске управе, Суда, Тужилаштва, здравствених установа, те Цивилне заштите.

Форум за безбједност града формиран је заједно са локалном Полицијском управом и Министарством унутрашњих послова Републике Српске, а има 25 чланова, представника различитих институција.

Коментари 0
Повезане вијести
Вуковић: Предизборни плакат Сладоја није проблематичан Вуковић: Предизборни плакат Сладоја није проблематичан
Шеховац: Стање безбједности стабилно и задовољавајуће Шеховац: Стање безбједности стабилно и задовољавајуће
ПДП-у жријебањем додијељен мандат у Дому народа ПДП-у жријебањем додијељен мандат у Дому народа
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    10h 45m
    0
  • Слани мафини
    20h 6m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    22h 1m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    19h 55m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    14h 24m
    3