Срби у Пљевљима и Подгорици чували џамије током ноћи

03.09.2020. 19:57
0
ИЗВОР: СРНА

Срби у Црној Гори провели су ноћ на улицама чувајући џамије и имовину комшија Бошњака од хулигана који су претходних дана изазивали инциденте у Пљевљима, објавио је "Санџак прес".

Осим Пљеваља, протекле ноћи организовано је чување џамија и у другим мјестима.

Предсједник Демократа Алекса Бечић рекао је у Пљевљима да су сви функционери те партије на челу са њим спремни да чувају све објекте Исламске заједнице у Црној Гори.

- Желио сам да дођем и да и личним присуством, у друштву и Хасана и Менсура и Смаје и других наших функционера и чланова Демократа из Пљеваља пошаљем, још једном поруку подршке и заштите нашој браћи исламске вјероисповијести у Пљевљима. Мир, суживот, издизање изнад подјела, толеранција, солидарност… јесу нешто што је насушна потреба нашег друштва. То је нешто што жели огромна већина, убједљива већина свих грађана Црне Горе, свих вјера и нација - рекао је Бечић.

Он је позвао на мир, на хладну главу, на мудрост, да се на "ове покушаје удбашких провокација и јефтиних рукописа одговори достојанствено, одговори мудро".

- Као што су Албин Ћеман и Џенан Колић стали, када је требало, у заштиту цркава у Црној Гори, тако смо ми, данас, овдје, да станемо, заједно са нашом браћом, у заштиту сваке џамије у Црној Гори, сваког објекта Исламске заједнице - рекао је Бечић.

И група Подгоричана провела је ноћ чувајући џамију у Старој вароши након што су почеле провокације, како тврде, одлазеће власти.

Коментари 0
Повезане вијести
Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца Дан када је за одбрану Српске Илиџе и српског народа животе дало 12 Илиџанаца
На данашњи дан почињен највећи покољ над Србима На данашњи дан почињен највећи покољ над Србима
Затражене хитне акције међународне заједнице ради заштите Срба Затражене хитне акције међународне заједнице ради заштите Срба
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    10h 18m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    11h 33m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    17h 24m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    15h 51m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    17h 43m
    0