Srbi u Pljevljima i Podgorici čuvali džamije tokom noći

03.09.2020. 19:57
0
IZVOR: SRNA

Srbi u Crnoj Gori proveli su noć na ulicama čuvajući džamije i imovinu komšija Bošnjaka od huligana koji su prethodnih dana izazivali incidente u Pljevljima, objavio je "Sandžak pres".

Osim Pljevalja, protekle noći organizovano je čuvanje džamija i u drugim mjestima.

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić rekao je u Pljevljima da su svi funkcioneri te partije na čelu sa njim spremni da čuvaju sve objekte Islamske zajednice u Crnoj Gori.

- Želio sam da dođem i da i ličnim prisustvom, u društvu i Hasana i Mensura i Smaje i drugih naših funkcionera i članova Demokrata iz Pljevalja pošaljem, još jednom poruku podrške i zaštite našoj braći islamske vjeroispovijesti u Pljevljima. Mir, suživot, izdizanje iznad podjela, tolerancija, solidarnost… jesu nešto što je nasušna potreba našeg društva. To je nešto što želi ogromna većina, ubjedljiva većina svih građana Crne Gore, svih vjera i nacija - rekao je Bečić.

On je pozvao na mir, na hladnu glavu, na mudrost, da se na "ove pokušaje udbaških provokacija i jeftinih rukopisa odgovori dostojanstveno, odgovori mudro".

- Kao što su Albin Ćeman i Dženan Kolić stali, kada je trebalo, u zaštitu crkava u Crnoj Gori, tako smo mi, danas, ovdje, da stanemo, zajedno sa našom braćom, u zaštitu svake džamije u Crnoj Gori, svakog objekta Islamske zajednice - rekao je Bečić.

I grupa Podgoričana provela je noć čuvajući džamiju u Staroj varoši nakon što su počele provokacije, kako tvrde, odlazeće vlasti.

Komentari 0
Povezane vijesti
Vaskrsi vaskrsle srpske vojske Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu? Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
Dan kada je za odbranu Srpske Ilidže i srpskog naroda živote dalo 12 Ilidžanaca Dan kada je za odbranu Srpske Ilidže i srpskog naroda živote dalo 12 Ilidžanaca
Najčitanije
  • Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
    21h 41m
    1
  • Pronađeno tijelo majke koja se sa djecom utopila u Bojani
    19h 48m
    0
  • Godišnjica rođenja Milutina Bojića, autora "Plave grobnice"
    19h 52m
    0
  • Godišnjica bombardovanja Niša kasetnim bombama u kome je poginulo 16 civila
    23h 14m
    0
  • Tijana Bošković u Prebilovcima: Hercegovina je sa mnom gdje god krenem (FOTO)
    14h 1m
    1