Стигли подаци о црквеној имовини у Црној Гори

14.03.2020. 09:21
0
ИЗВОР: Танјуг

Црногорска Управа за имовину добила је податке од свих подручних јединица о укњижби вјерских објеката, осим још которског катастра, а ако се укаже потреба, биће затражена допуна документације, изјавио је директор Управе Блажо Шарановић.

Он је за Викенд новине рекао да је Управа 27. јануара упутила допис Управи за некретнине да доставе документацију о уписима свих вјерских заједница и додао да је сасвим извјесно да ће тражити допуну документације од подручне јединице у Никшићу, преноси РТЦГ.

– Добили смо документацију која се само односи на имовину која је уписана на државу. Дакле, немамо податке за вјерске заједнице. Ово је само један примјер за који смо утврдили да нисмо добили сва потребна документа и гдје ћемо се обратити Управи за некретнине за допуну. Да ли ће тога бити још, показаће се након детаљног увида у документацију која нам је достављена – рекао је Шарановић.

Након комплетирања документације и њене анализе, Управа за имовину ће припремити информацију за Владу Црне Горе о спроведеним активностима, рекао је Шарановић.

– Наглашавам да је ријеч о иницијалним, припремним активностима за спровођење Закона (слободи вјероисповести) које се односе на све вјерске заједнице, без изузетка – рекао је Шарановић.

Шарановић је недавно рекао да Управа за имовину нема ни приближан податак којом имовином располажу вјерске заједнице.

Коментари 0
Повезане вијести
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Данас Сабор Светог архангела Гаврила Данас Сабор Светог архангела Гаврила
Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    18h 43m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    19h 54m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    21h 20m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    21h 25m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    20h 53m
    0