Сутра наставак суђења Кујовићу за изазивање саобраћајне несреће у Палама

15.11.2021. 19:22
0
ИЗВОР: СРНА

У Окружном суду у Источном Сарајеву сутра ће бити одржано рочиште Амиру Кујовићу из Сарајева, који се терети за изазивање саобраћајне несреће у којој су страдали супружници Данијела и Даријо Хршум, потврђено је Срни из ове правосудне институције.

Брачни пар Хршум страдао је на путу Пале-Љубогошта, када је у њихов "ауди 3" директно ударио у "мерцедес GLC 350", којим је управљао Кујовић без важеће дозволе и са 0,41 промилом алкохола у крви.

На првом рочишту, које је одржано 2. новембра, свједочиле су Амина Рондић и Џејла Чековић, које су у тренутку несреће биле сувозачи у возилу којим је Кујовић управљао.

Оне су испричале да су након удара добиле амнезију и да се не сјећају како је дошло до удеса.

Рондићева и Чековићева, као свједоци Окружног јавног тужилштва у Источном Сарајеву, испричале су да су на дан трагедије у друштву Кујовића и још једног мушкарца биле на ручку у ресторану на врелу Миљацке.

До несреће је дошло након што су отишли из ресторана.

У оптужници се наводи да Кујовић није прилагодио брзину карактеристикама и стању пута, видљивости, атмосферским приликама и саобраћајним знацима.

На дијелу пута гдје је брзина ограничена на 60 километара на час, возио је брзином од 75, иако је безбједна брзина била до 49 километара.

Несрећа се догодила 11. августа прошле године.

Коментари 0
Повезане вијести
Угашена четири млада живота у БиХ Угашена четири млада живота у БиХ
Ватрогасци из Ватрогасне јединице Пале у посјети малишанима из вртића „Буба Мара“ (ФОТО) Ватрогасци из Ватрогасне јединице Пале у посјети малишанима из вртића „Буба Мара“ (ФОТО)
Четири лица погинула приликом слијетања аутомобила у ријеку Босну Четири лица погинула приликом слијетања аутомобила у ријеку Босну
Најчитаније
  • Црква Успења Пресвете Богородице на Палама (ФОТО)
    1h 59m
    0
  • Уредница "Спин.инфо" саслушана у полицијској станици због кривичне пријаве за клевету
    21h 47m
    5
  • Дијете пало са четвртог спрата зграде
    14h 30m
    0
  • У уторак сахрана свих жртава катастрофалних поплава у Доњој Јабланици и селу Злате
    13h 18m
    0
  • Двије дјевојчице се отровале алкохолом, пронашла их мајка
    22h 5m
    0