Трочланој породици Лазић из Пала пријети живот на улици (ВИДЕО)

30.04.2021. 20:26
4
ИЗВОР: BN TV

Болест, немаштина и пуко преживљавње дио су животне свакодневнице трочлане породице Лазић из Пала која од сутра, 1. маја остаје и без крова над главом, преноси БН телевизија.

Моле све људе добре воље који су у могућности да им помогну у проналажењу смјештаја, јер ће по свему судећи највећи хришћански празник Васкрс дочекати на улици.

Тешка животна прича породице Лазић почиње избјеглиштвом из Сарајева на Пале, а након што су изгубили огњиште и све што су до тад стекли, дошла је и болест. Мајка Зорка, отац Момир и ћерка Драгана већ годинама нису доброг здравственог стања. 

Зорка каже да је у овој породици она најпокретнија, те да се ћерка и супруг ослањају само на њену помоћ. 

- Докле може овако, може, јер се не осјећам добро. Имам притисак и шећер, а боли и кичма, до земље сам се савила, али ја морам да им помогнем - каже Лазићева. 

Зорка мора породици да обезбиједи новац за велику количину лијекова, на које потроши скоро сва примања од социјалне помоћи и минималне пензије од које сво троје живе. 

- Некако платим струју, воду и одвоз смећа и послије ми ништа не остане, не може да ми буде довољно новца, вјерујте ми - истиче Лазићева. 

Породица Лазић нема новац за основне животне потрепштине, за лијекове, огријев и гардеробу, а како несрећа никад не иде сама, више немају ни кров над главом.

Мали животни простор у коме годинама живе као подстанари морају да напусте, јер више није за изнајмљивање. Рок до којег морају отићи је сутрашњи, дан пред највећи хришћански празник Васкрс. 

- Немам нигдје друго да одем осим на цесту, а новца немам да нађем други смјештај,  све је скупо - каже Лазићева и додаје да су се за помоћ у проналаску смјештаја обраћали Општини Пале и Центру за социјални рад. 

- Давали су нам неку собицу у коју нас троје не можемо ни ући, а поготово ставити три кревета, а нама требају та три кревета да можемо лећи, и да негдје оставимо ствари - наглашава Лазићева. 

И док се сви спремамо да највећи хришћански празник дочекамо у топлини дома, окупљени око трпезе са породицама, Лазићи се спремају да са мало личних ствари које посједују, изађу на улицу, јер другог рјешења немају.

Моле све људе добре воље ако су у могућности да им помогну. 

- Ако буду могли, нека и њима Бог помогне, а ја новца немам и не могу да им платим. Да смјесте нас троје да можемо живјети - поручује Лазићева. 

Са тешком ситуацијом породице Лазић упознато је и Удружење слијепих и слабовидих лица Пале, који су им поводом Васкрса уручили пакет помоћи. 

- Желим да искористим прилику да замолим све оне који могу да помогну на било који начин, јер заиста немам ријечи којима бих могао да опишем колико је тешка ситуација ових људи. Помозимо им како би нам свима Васкрс био веселији, да знамо да смо учинили нешто добро, јер ови људи заслужују да им се нађе неки смјештај. Може и неки општински стан празан или нешто слично, само да не заврше на улици - изјавио је Игор Вукашиновић предсједник Удружења слијепих и слабовидих лица Пале. 

И док се милионски износи новца грађана сливају у приватне џепове политичара који су на власти, болесни и гладни грађани излазе на улицу, али не да протестују, већ да живе јер другог избора немају.

Породица Лазић моли све људе добре воље уколико су у могућности да им помогну на било који начин, јер као што кажу,  једино што још имају је вјера у Бога добре људе.  

Број телефона Зорке Лазић је 065 077 698.

Рачун за помоћ је отворен код Нове банке: 5550028115147863 на име Момир Лазић.

Видео: БН ТВ 

Коментари 4
  • Generic placeholder image
    Mile 02.05.2021. 17:57
    Sramotno i jadno,al neces ti u toj fotelji,sjediti dovijeka,samo svoje rodbinske veze zapošljavaju a ostali narod nek krepa,docice opet izbori AkoBogda,gospodine Jugovicu
  • Generic placeholder image
    Miloš 02.05.2021. 17:55
    Sramota,dokle ljude dovedose,u ovim godinama podstanari,a sve troje bolesni,bože sačuvaj
  • Generic placeholder image
    Paljanka 02.05.2021. 17:53
    Bruka i sramota,a nacelnik i opštinari na drzavnim jaslama,briga njih,a zena prosi,kod prodavnice,a ovamo narodu nacelnik priča,bajke,kako kao sve funkcioniše najnormalnije,sram ga bilo
  • Generic placeholder image
    Pale 02.05.2021. 17:50
    Ovo nek bude sramota načelnika Pala,da dozvoli ovim ljudima da se pate. Poznajem ovu ženu,jer je dolazila da prosi ispred tržnog centra Tom,ima bolesnu cerku i muža,briga njega,za njega nepostoji ova klasa ljudi.
Повезане вијести
Акција добровољног даривања крви у петак на Палама Акција добровољног даривања крви у петак на Палама
Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
Најчитаније
  • Програм прославе славе Храма Светог Василија Острошког
    13h 13m
    0
  • Нерадни дан у Српској
    15h 0m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    3h 9m
    0
  • Велики успјех нашег тенисера Николе Голијанина
    10h 40m
    0
  • Дан побједе над фашизмом и Дан Европе
    14h 0m
    0