"Тужилац није била на најбитнијем дијелу увиђаја"

08.03.2021. 18:42
0
ИЗВОР: БН ТВ

Поступајући тужилац није све вријеме била присутна на увиђају убиства бизнисмена Славише Крунића (48) и његовог пратиоца Жарка Павловића (38), нити је руководила свим увиђајним радњама.

Тврде ово браниоци оптужених, коментаришући материјалне доказе које је извела републички тужилац Сњежана Петковић.

У овом случају оптужени су Бенеди Ђукановић (53), Емилио Балдо (53) и некадашњи радник „Сектор Секјуритија“ Родољуб Гајић, кога терете за помагање. Све их, осим за убиство, терете и за покушај убиства Крунићевог возача Горана Илића, кога су ранили те вечери. У злочину је учествовао и Жељко Ковачевић, који је убијен.

Тужилаштво је суду предочило неколико записника о извршеним увиђајима на мјесту убиства, проналаску оружја и аутомобила које су користили Балдо, Ковачевић и Ђукановић. Предочене су и наредбе и извјештаји о претресима возила, кућа и других просторија које су користили Ђукановић и Балдо, као и о претресу “Тојоте” у којем су биле жртве.

– Тужилац у овом предмету није предузео ниједну радњу доказивања, а увиђајем је руководила полиција. Није био присутан током увиђаја. Све је урађено нестручно, а није пронађено ни зрно с којим је погођен и усмрћен Ковачевић – казала је Ђукановићев адвокат, Весна Рујевић.

Њеном приговору придружили су се браниоци Балде и Гајића, Драган Ступар и Маринко Бркић.

– Није тачно да нисам била на увиђају; била сам то вече до два или три ујутро, када је увиђај прекинут. Послије је настављен ујутро. Тужилац је присуствовао увиђају “Тојоте” –  казала је тужилац Сњежана Петковић.

Адвокат Бркић је додао да тужилац није био на најважнијем дијелу увиђаја, његовом наставку који се радио ујутро, након убиства.

Судија Бранимир Јукић одбацио је приговоре одбране; сматра да су докази законити, те наглашава да тужилац и не мора да буде стално на увиђају.

Током суђења позлило је члану судског вијећа Садети Велаџић, па је суђење прекинуто. Након паузе од пола сата процес је настављен, јер је судија рекла да се осјећа боље и да може да учествује у суђењу.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Суђење Дудаковићу: Повреде на појединим страдалим Србима указују на оштећења од метака и експлозивних средстава Суђење Дудаковићу: Повреде на појединим страдалим Србима указују на оштећења од метака и е...
Суђење за масакр код Младеновца почиње 23. маја Суђење за масакр код Младеновца почиње 23. маја
Суђење Тачију: ОВК злостављао Роме под оптужбом да су радили за Србе Суђење Тачију: ОВК злостављао Роме под оптужбом да су радили за Србе
Најчитаније
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    59m
    0
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    5h 2m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    7h 6m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    19h 42m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    4h 20m
    0