У Источном Сарајеву почиње реализација „Еразмус плус“ пројекта

10.02.2020. 16:51
0
ИЗВОР: Srna

Универзитет у Источном Сарајеву у сриједу и четвртак, 12. и 13. фебруара, биће домаћин састанка који ће озваничити почетак међународног "Еразмус плус" пројекта "Јачање капацитета за примјену дуалног образовања у БиХ".

Циљ пројекта је унапређење компетенција дипломираних студената и допринос при њиховом запошљавању увођењем дуалног образовања у високо образовање, саопштено је из Универзитета у Источном Сарајеву.

Универзитет у Источном Сарајеву једина је високошколска установа из Републике Српске која је учесник пројекта.

"Да би се омогућио овакав начин студирања неопходно је прилагођавање закона о високом образовању, али и јача сарадња универзитета са привредним организацијама које би требало да прихвате студенте и омогуће им стицање практичних знања", наведено је у саопштењу.

У оквиру пројекта сваки универзитет ће спровести по минимално један дуални студијски програм, у складу са измјенама закона о високом образовању, за овај тип студија на нивоу кантона и ентитета.

Подршку Универзитету при спровођењу пројекта пружили су Привредна комора Републике Српске и Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Српске.

На састанак, у сриједу, 12. фебруара, од 10.00 часова, у скупштинској сали града Источно Сарајево, очекује се долазак око четрдесет учесника, представника Универзитета у Сарајеву, Универзитета у Зеници, Свеучилишта у Мостару, Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, Министарства за образовање, науку и младе Кантона Сарајево, те министарстава за образовање, науку, културу и спорт Зеничко-добојског и Западнохерцеговачког кантона.

"Очекује се долазак представника Привредне коморе Републике Српске, Привредне коморе ФБиХ, Универзитета у Новом Саду, који је и координатор пројекта, те долазак представника Универзитета ФХ Јоханеум из Граца, Државног универзитета за сарадњу у Баден-Виртембергу из Њемачке и Универзитетске школе дуалног инжењерства из Шпаније", наводи се у саопштењу.

Изјаве за медије планиране су у сриједу у 10.00 часова у скупштинској сали града Источно Сарајево.  

Коментари 0
Повезане вијести
Највећа излазност у Tрнову 78 одсто Највећа излазност у Tрнову 78 одсто
Чакле - рана која не зараста (ФОТО) Чакле - рана која не зараста (ФОТО)
Најтежу тикву узгојио Ратко Говедарица из Гацка Најтежу тикву узгојио Ратко Говедарица из Гацка
Најчитаније
  • Мања запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
    11h 53m
    0
  • Ко су изборни побједници у Српској?
    14h 41m
    0
  • Свијет није видио "луђег" диктатора
    15h 5m
    5
  • За њих нису гласали ни родбина ни комшије
    5h 3m
    2
  • У кући пронађено беживотно тијело жене
    12h 50m
    0