У Палама скраћено радно вријеме тржних центара и угоститељских објеката

13.03.2020. 17:57
0
ИЗВОР: Srna

На данашњој сједници Штаба за ванредне ситуције општине Пале донесене су одлуке да буде скраћено радно вријеме тржних центара до 20.00 часова, а угоститељских објеката до 23.00 часа ради превенције ширења вируса корона.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је новинарима да је одржана ванредна сједница да би грађанима дали смјернице и инструкције како да се понашају у наредном периоду с циљем спречавања ширења вируса корона.

- Одлучили смо да радно вријеме тржних центара и угоститељских објеката на подручју општине буде скраћено, а ситуацију ћемо пратити и наредних дана. Вријеме рада објеката ћемо кориговати у зависности од ситуације - истакао је Југовић.

Према његовим ријечима, у Палама нема обољелих од вируса корона.

Југовић је рекао да ће почети дезинфекција одређених школских просторија и установа, да се сви понашају у складу са упутствима Владе Републике Српске, те да грађани Пала треба да дјелују превентивно, да воде рачуна о хигијени која ће спријечити ширење појаве вируса корона.

Он је навео да у овом тренутку нема потребе за стварање панике, да је Дом здравља Пале спреман да одговори задатку уколико дође до сумње у корона вирус, те да имају добру координацију са Болницом "Србија" у Источном Сарајеву са којима су сваки дан у контакту.

Он је рекао да ће Општинска управа данас донијети одлуку, која ће бити усаглашена са одлуком Владе Српске и надлежног министарства, о забрани окупљања и рада фитнес центара, спортских клубова и сличних удружења.

Југовић је истакао да је смањен и број дјеце у вртићима у које долазе она дјеца која немају услове за останак код куће.

Директор Дома здравље у Палама Иван Шарац апеловао је да грађани Пала не стварају панику и да се придржавају препорука за спречавање појаве вируса корона.

- Ситуацију не треба ни прецјењивати ни потцјењивати. Требало би да смо опрезни, али без панике, једино ако будемо заједно радили и сарађивали, овај проблем брзо ћемо ријешити. У оквиру нашег Дома здравља све службе раде у пуном капацитету. Сваки грађаним уколико посумња на вирус или било какве симптоме може да позове телефонским путем породичног љекара - истакао је Шарац.

Он је нагласио да је неопходно појачати хигијенске навике, прање руку и личну хигијену, као и дезинфекцију радних површина и подова.

Према његовим ријечима, у Дому здравља оспособљена је и одвојена просторија у којој ће се вршити прегледи оних лица код којих се посумња на вирус корона.

На сједници Штаба присуствовали су представници јавних и приватних установа од друштвеног значаја, као и Републичке управе цивилне заштите и представници Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Радно вријеме за републичке празнике у општинама Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево Радно вријеме за републичке празнике у општинама Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево
Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
Током новогодишњих празника измијењен режим рада Током новогодишњих празника измијењен режим рада
Најчитаније
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    22h 30m
    1
  • Партизан мијења име!
    15h 12m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    19h 45m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    17h 19m
    2
  • Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
    23h 4m
    3