U Palama skraćeno radno vrijeme tržnih centara i ugostiteljskih objekata

13.03.2020. 17:57
0
IZVOR: Srna

Na današnjoj sjednici Štaba za vanredne situcije opštine Pale donesene su odluke da bude skraćeno radno vrijeme tržnih centara do 20.00 časova, a ugostiteljskih objekata do 23.00 časa radi prevencije širenja virusa korona.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da je održana vanredna sjednica da bi građanima dali smjernice i instrukcije kako da se ponašaju u narednom periodu s ciljem sprečavanja širenja virusa korona.

- Odlučili smo da radno vrijeme tržnih centara i ugostiteljskih objekata na području opštine bude skraćeno, a situaciju ćemo pratiti i narednih dana. Vrijeme rada objekata ćemo korigovati u zavisnosti od situacije - istakao je Jugović.

Prema njegovim riječima, u Palama nema oboljelih od virusa korona.

Jugović je rekao da će početi dezinfekcija određenih školskih prostorija i ustanova, da se svi ponašaju u skladu sa uputstvima Vlade Republike Srpske, te da građani Pala treba da djeluju preventivno, da vode računa o higijeni koja će spriječiti širenje pojave virusa korona.

On je naveo da u ovom trenutku nema potrebe za stvaranje panike, da je Dom zdravlja Pale spreman da odgovori zadatku ukoliko dođe do sumnje u korona virus, te da imaju dobru koordinaciju sa Bolnicom "Srbija" u Istočnom Sarajevu sa kojima su svaki dan u kontaktu.

On je rekao da će Opštinska uprava danas donijeti odluku, koja će biti usaglašena sa odlukom Vlade Srpske i nadležnog ministarstva, o zabrani okupljanja i rada fitnes centara, sportskih klubova i sličnih udruženja.

Jugović je istakao da je smanjen i broj djece u vrtićima u koje dolaze ona djeca koja nemaju uslove za ostanak kod kuće.

Direktor Doma zdravlje u Palama Ivan Šarac apelovao je da građani Pala ne stvaraju paniku i da se pridržavaju preporuka za sprečavanje pojave virusa korona.

- Situaciju ne treba ni precjenjivati ni potcjenjivati. Trebalo bi da smo oprezni, ali bez panike, jedino ako budemo zajedno radili i sarađivali, ovaj problem brzo ćemo riješiti. U okviru našeg Doma zdravlja sve službe rade u punom kapacitetu. Svaki građanim ukoliko posumnja na virus ili bilo kakve simptome može da pozove telefonskim putem porodičnog ljekara - istakao je Šarac.

On je naglasio da je neophodno pojačati higijenske navike, pranje ruku i ličnu higijenu, kao i dezinfekciju radnih površina i podova.

Prema njegovim riječima, u Domu zdravlja osposobljena je i odvojena prostorija u kojoj će se vršiti pregledi onih lica kod kojih se posumnja na virus korona.

Na sjednici Štaba prisustvovali su predstavnici javnih i privatnih ustanova od društvenog značaja, kao i Republičke uprave civilne zaštite i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Oskrnavljeno crkvište u Međugori na KiM Oskrnavljeno crkvište u Međugori na KiM
U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO) U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO)
Šta pokazuju podaci Evrostata o broju radnih sati širom kontinenta Šta pokazuju podaci Evrostata o broju radnih sati širom kontinenta
Najčitanije
  • Havana - torta nad tortama
    10h 14m
    1
  • U Istočnom Novom Sarajevu isplaćena plata od 246.506 KM
    6h 31m
    0
  • Zaboravljeni korijeni: Manastir Liplje - Teslić (VIDEO)
    9h 22m
    0
  • Detalji nesreće na Zlatiboru: Dječak se utopio na bazenu
    23h 23m
    0
  • Danas otkrivanje i osveštanje spomenika “Beli anđeo” u Istočnom Novom Sarajevu
    10h 12m
    0