Од сутра обавезно ношење маски и на отвореном у Сарајеву

14.10.2020. 19:14
0
ИЗВОР: Klix.ba

Ношење заштитних маски од сутра ће бити обавезно и на отвореном простору у Кантону Сарајево, што је нова наредба Кризног штаба КС, а којом се намјерава сузбити ширење корона вируса.

Како је потврђено порталу Klix.ba за провођење нове наредбе биће задужени службеници Управе полиције Министарства унутрашњих послова КС, а казне за неношење маски у затвореном и на отвореном простору ће наводно износити 500 КМ.

Према новој уредби Кризног штаба КС, заштитне маске биће обавезне у свим просторима, осим за спортисте на утакмицама и тренинзима, бициклисте, возаче аутомобила, мотора и електричних ромобила.

-Сходно раније усвојеним измјенама и допунама закона о прекршајима против јавног реда и мира КС, полиција ће санкционисати оне који се не буду придржавали донесене наредбе. Апелујемо на грађане и посјетиоце КС да се строго придржавају и поштују наредбе Кризног штаба Министарства здравства КС - казали су медијима из Управе полиције КС.

Нова наредба ступа на снагу од сутра, 15. октобра и биће на снази до 31. децембра, а детаљније саопштење за јавност би требало бити познато сутра.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Потврђена оптужница против власнице чији су пси изуједали жену Потврђена оптужница против власнице чији су пси изуједали жену
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    4h 2m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    15h 35m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    15h 16m
    0
  • Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
    23h 58m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    20h 27m
    0