Od sutra obavezno nošenje maski i na otvorenom u Sarajevu

14.10.2020. 19:14
0
IZVOR: Klix.ba

Nošenje zaštitnih maski od sutra će biti obavezno i na otvorenom prostoru u Kantonu Sarajevo, što je nova naredba Kriznog štaba KS, a kojom se namjerava suzbiti širenje korona virusa.

Kako je potvrđeno portalu Klix.ba za provođenje nove naredbe biće zaduženi službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova KS, a kazne za nenošenje maski u zatvorenom i na otvorenom prostoru će navodno iznositi 500 KM.

Prema novoj uredbi Kriznog štaba KS, zaštitne maske biće obavezne u svim prostorima, osim za sportiste na utakmicama i treninzima, bicikliste, vozače automobila, motora i električnih romobila.

-Shodno ranije usvojenim izmjenama i dopunama zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira KS, policija će sankcionisati one koji se ne budu pridržavali donesene naredbe. Apelujemo na građane i posjetioce KS da se strogo pridržavaju i poštuju naredbe Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS - kazali su medijima iz Uprave policije KS.

Nova naredba stupa na snagu od sutra, 15. oktobra i biće na snazi do 31. decembra, a detaljnije saopštenje za javnost bi trebalo biti poznato sutra.

Komentari 0
Povezane vijesti
Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu? Šehovac: Zašto se ne izglasava rezolucija o genocidu nad Srbima u Sarajevu?
Finska raspisala potjernicu, a osumnjičeni uhapšen u Sarajevu Finska raspisala potjernicu, a osumnjičeni uhapšen u Sarajevu
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    18h 58m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    17h 53m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    12h 41m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    13h 47m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    22h 15m
    0