Расписан конкурс за упис студената у академској 2020/2021. години на Универзитету у Источном Сарајеву

10.06.2020. 10:37
0
ИЗВОР: СРНА

Конкурс за упис студената у прву годину првог, другог и трећег циклуса студија у академској 2020/2021. години на Универзитету у Источном Сарајеву расписан је данас, а пријављивање кандидата ће трајати од 22. до 26. јуна.

Полагање пријемног испита обавиће се 1. и 2. јула, са почетком у 9.00 часова, саопштено је из Универзитета у Источном Сарајеву.

Термин полагања пријемног испита за студијски програм Медицина на енглеском језику на Универзитету у Источном Сарајеву биће накнадно објављен у зависности од епидемиолошке ситуације у земљи из које студенти долазе.

Објављивање резултата конкурса је 6. јула до 14.00 часова.

Упис примљених кандидата почиње 8. јула, а завршава се 17. јула.

Други уписни рок организоваће факултети/академије који у првом року не упишу планирани број студената.

Пријављивање кандидата за други уписни рок почиње 31. августа, а завршава 4. септембра.

Полагање пријемног испита је 7. и 8. септембра са почетком у 9.00 часова на свим организационим јединицама. Објављивање резултата конкурса је до 9. септембра до 14.00 часова.

Упис примљених кандидата почиње 14. септембра и траје до 18. септембра.

Конкурс за упис студената на други и трећи циклус студија биће отворен од 22. јуна до 23. октобра, до када ће кандидати моћи предати пријаве.

Полагање пријемног испита на другом циклусу студија обавиће се 26. октобра са почетком у 9.00 часова, док је објављивање резултата конкурса 27. октобра до 14.00 часова.

Упис примљених кандидата почиње 28. октобра и завршава се 30. октобра.

У саопштењу напомињу да је основни услов за упис на студијске програме прве године првог циклуса студија завршено четверогодишње средњошколско образовање у Републици Српској и БиХ или еквивалентно образовање у иностранству.

Кандидати који конкуришу за упис полажу пријемни испит или испит за провјеру склоности и способности.

Детаљније информације о условима уписа на сва три циклуса студија у академској 2020/2021. години заинтересовани могу да погледају у конкурсу који је доступан на званичној страници Универзитета у Источном Сарајеву.

Коментари 0
Повезане вијести
Универзитет у Источном Сарајеву на првом мјесту универзитета у БИХ према извјештају SCImago Institutions Rankings Универзитет у Источном Сарајеву на првом мјесту универзитета у БИХ према извјештају SCImag...
Велико интересовање средњошколаца источне и Старе Херцеговине Велико интересовање средњошколаца источне и Старе Херцеговине
У овом граду Српске ће бити отворен Одсјек ИТ сектора и роботике У овом граду Српске ће бити отворен Одсјек ИТ сектора и роботике
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    22h 22m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    23h 33m
    0
  • Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог Василија Острошог у сриједу
    5h 13m
    0
  • Џију-џицу клубу „Јахорина“ 62 медаље у Бањалуци
    8h 12m
    3
  • Навршило се 106 година од смрти Гаврила Принципа
    10h 48m
    0