Ужас на Косову: Сатанисти оскрнавили православно гробље

29.05.2024. 19:50
8
ИЗВОР: glassrpske.com

У Доњем Кормињану у Косовској општини Ранилуг јуче је оскрнављено православно гробље, пренијели су за Телеграфу.рс запослени у општини Ранилуг.

Локални парох Бојан Јевтић је у изјави оцијенио да сумња да је на гробљу изведен „сатанистичи ритуал“ током којег су учесници разбацали више кандила и крстача, а на појединим гробним мјестима су палили крпе.

Из Канцеларије за информисање општине Ранилуг су навели да су увиђајем на гробљу примијетили да су „сатанисти“ на једном гробишту исписали „сатанистичке симболе“ и да су по гробљу разбацали дијелове паса које су претходни „растргли“.

Полиција је како су из Канцеларије казали одмах изашла на лице мјеста, извршила увиђај и покренула истрагу.

Овај гнусни чин изазвао је велику узнемиреност код грађана у селу Кормињане и околини, а познато је да су Моравци, мјештани општине Гњилане, иначе врло одани вјери и православним обичајима.

Руководство општине заједно са градоначелницом Катарином Ристић-Илић је најоштрије осудило вандализам и затражило од полиције тзв. Косова да починиоце пронађе и изведе пред лице правде.

У Кормињану живи близу хиљаду Срба и ово село се ослања на Ранилуг, иначе највеће српско село у истоименој општини, преноси Телеграф.

Коментари 8
  • Generic placeholder image
    Srboljub 31.05.2024. 17:54
    Oj ture, to ti je prva istinita, mada djelimično ali dobro. Lukaviji ste, odnosno nečasniji, pokvareniji, lažljiviji.... Tako i živite tako i u ratu učestvujete. Do sada niste za tu svoju osobinu snosili prave posljedice ali svom snagom to tražite. Bez obzira na prividnu i trenutnu korist ja se ne bih mijenjao sa vama. To ti je jedna od razlika između nas. Mi vidimo kako i šta radite, vidimo i koristi od toga ali nećemo da budemo takvi.
  • Generic placeholder image
    Realista 31.05.2024. 13:15
    Mi naše ciljeve ostvarujemo malo lukavije od vas.
  • Generic placeholder image
    Realista 31.05.2024. 13:10
    Lažeš i kad čitaš...
  • Generic placeholder image
    Srboljub 31.05.2024. 11:28
    Oj ture, kao i obično, praviš se da ništa ne znaš. Rat ste počeli napadom na vjerski objekat i vjersko vjenčanje. Zločinci i sluge svakom okupatoru ne mogu imati časti i obraza. Kultura kažeš, pogledaj oko sebe i pitaj kako je bilo dok je tu živjelo preko 200 000 hrišćana. I još se usuđuješ da prigovaraš što su Srbi rušili đamije podignute na mjestima srušenih crkava i od njihovog kamena. Znamo mi koja je vjera donijela kulturu rušenja, znamo i gdje su nam crkve bile prije islama.
  • Generic placeholder image
    Realista 31.05.2024. 07:26
    Koliko znam gdje su bili muslimani u ovom ratu sačuvano je 99% pravoslavnih svetinja a gdje su bili pravoslavci uništeno je 99% džamija...toliko o kulturama i religiji
  • Generic placeholder image
    Историја 30.05.2024. 17:22
    Култура ислама...
  • Generic placeholder image
    Xx 30.05.2024. 07:47
    Kakvi satanisti kod albanaca...pometite pred svojim vratima
  • Generic placeholder image
    Исток 29.05.2024. 20:01
    Сатанисти... шиптари... балије... иста г...а!
Повезане вијести
Почела хуманитарна акција за дјецу и младе са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији Почела хуманитарна акција за дјецу и младе са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији
Срби се окупили у Косовској Митровици због хапшења Арсенијевића Срби се окупили у Косовској Митровици због хапшења Арсенијевића
Активан хуманитарни број 1401 за опремање Дневног центра на Космету Активан хуманитарни број 1401 за опремање Дневног центра на Космету
Најчитаније
  • Опоравилиште Касиндо као центар друштвених дешавања
    20h 55m
    0
  • Погача са шпинатом и сиром
    20h 57m
    0
  • Најава искључења струје у Источној Илиџи
    17h 9m
    0
  • Лажна "Тему" апликација краде податке о картицама
    20h 0m
    0
  • Потврђена оптужница против Паљанина због насиља у породици
    19h 54m
    0