Užas na Kosovu: Satanisti oskrnavili pravoslavno groblje

29.05.2024. 19:50
8
IZVOR: glassrpske.com

U Donjem Korminjanu u Kosovskoj opštini Ranilug juče je oskrnavljeno pravoslavno groblje, prenijeli su za Telegrafu.rs zaposleni u opštini Ranilug.

Lokalni paroh Bojan Jevtić je u izjavi ocijenio da sumnja da je na groblju izveden „satanističi ritual“ tokom kojeg su učesnici razbacali više kandila i krstača, a na pojedinim grobnim mjestima su palili krpe.

Iz Kancelarije za informisanje opštine Ranilug su naveli da su uviđajem na groblju primijetili da su „satanisti“ na jednom grobištu ispisali „satanističke simbole“ i da su po groblju razbacali dijelove pasa koje su prethodni „rastrgli“.

Policija je kako su iz Kancelarije kazali odmah izašla na lice mjesta, izvršila uviđaj i pokrenula istragu.

Ovaj gnusni čin izazvao je veliku uznemirenost kod građana u selu Korminjane i okolini, a poznato je da su Moravci, mještani opštine Gnjilane, inače vrlo odani vjeri i pravoslavnim običajima.

Rukovodstvo opštine zajedno sa gradonačelnicom Katarinom Ristić-Ilić je najoštrije osudilo vandalizam i zatražilo od policije tzv. Kosova da počinioce pronađe i izvede pred lice pravde.

U Korminjanu živi blizu hiljadu Srba i ovo selo se oslanja na Ranilug, inače najveće srpsko selo u istoimenoj opštini, prenosi Telegraf.

Komentari 8
  • Generic placeholder image
    Srboljub 31.05.2024. 17:54
    Oj ture, to ti je prva istinita, mada djelimično ali dobro. Lukaviji ste, odnosno nečasniji, pokvareniji, lažljiviji.... Tako i živite tako i u ratu učestvujete. Do sada niste za tu svoju osobinu snosili prave posljedice ali svom snagom to tražite. Bez obzira na prividnu i trenutnu korist ja se ne bih mijenjao sa vama. To ti je jedna od razlika između nas. Mi vidimo kako i šta radite, vidimo i koristi od toga ali nećemo da budemo takvi.
  • Generic placeholder image
    Realista 31.05.2024. 13:15
    Mi naše ciljeve ostvarujemo malo lukavije od vas.
  • Generic placeholder image
    Realista 31.05.2024. 13:10
    Lažeš i kad čitaš...
  • Generic placeholder image
    Srboljub 31.05.2024. 11:28
    Oj ture, kao i obično, praviš se da ništa ne znaš. Rat ste počeli napadom na vjerski objekat i vjersko vjenčanje. Zločinci i sluge svakom okupatoru ne mogu imati časti i obraza. Kultura kažeš, pogledaj oko sebe i pitaj kako je bilo dok je tu živjelo preko 200 000 hrišćana. I još se usuđuješ da prigovaraš što su Srbi rušili đamije podignute na mjestima srušenih crkava i od njihovog kamena. Znamo mi koja je vjera donijela kulturu rušenja, znamo i gdje su nam crkve bile prije islama.
  • Generic placeholder image
    Realista 31.05.2024. 07:26
    Koliko znam gdje su bili muslimani u ovom ratu sačuvano je 99% pravoslavnih svetinja a gdje su bili pravoslavci uništeno je 99% džamija...toliko o kulturama i religiji
  • Generic placeholder image
    Istorija 30.05.2024. 17:22
    Kultura islama...
  • Generic placeholder image
    Xx 30.05.2024. 07:47
    Kakvi satanisti kod albanaca...pometite pred svojim vratima
  • Generic placeholder image
    Istok 29.05.2024. 20:01
    Satanisti... šiptari... balije... ista g...a!
Povezane vijesti
Počela humanitarna akcija za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji Počela humanitarna akcija za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji
Srbi se okupili u Kosovskoj Mitrovici zbog hapšenja Arsenijevića Srbi se okupili u Kosovskoj Mitrovici zbog hapšenja Arsenijevića
Aktivan humanitarni broj 1401 za opremanje Dnevnog centra na Kosmetu Aktivan humanitarni broj 1401 za opremanje Dnevnog centra na Kosmetu
Najčitanije
  • Oporavilište Kasindo kao centar društvenih dešavanja
    19h 17m
    0
  • Pogača sa špinatom i sirom
    19h 19m
    0
  • Najava isključenja struje u Istočnoj Ilidži
    15h 31m
    0
  • Lažna "Temu" aplikacija krade podatke o karticama
    18h 22m
    0
  • Potvrđena optužnica protiv Paljanina zbog nasilja u porodici
    18h 16m
    0