Узет узорак кисеоника из УКЦ Српске: Резултати стижу најкасније за два дана

28.09.2021. 12:48
0
ИЗВОР: Srpskainfo

На основу закључка с јучерашње ванредне сједнице Владе РС, данас је у УКЦ Републике Српске обављено узорковање кисеоника који се свакодневно користи у овој установи.

Техничко лице иностране лабораторије овлаштене за испитивање контроле квалитета узело је узорак из централне цистерне данас у 10 часова.

– Узорак у боци је запечаћен и тренутно је на путу према овлаштеном лабораторију – саопштено је из УКЦ.

Процедури узорковања је присуствовао Иван Петровић, вршилац дужности генералног техничког инспектора у Инспекторату Републике Српске.

– Резултате очекујемо у најкраћем року, у слиједећих 48 сати, када ћемо дати све детаљне информације о процесу – поручено је из УКЦ.

Подсјетимо, Српску данима тресе афера “Кисеоник”, јер се сумња у исправност медицинског кисеоника у болницама и дозвола за његову набавку. Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић прошле седмице је у јавност изнио тврдње да фирма „ТГТ Техногас“ из Лакташа нема дозволу за промет лијекова, односно медицинског кисеоника, који се користи као лијек. Станивуковић је поднио пријаву тужилаштву, јер се, каже, у УКЦ РС испоручује кисеоник који није прошао контроле, а посао је повјерен фирми која има дозволу за увоз техничког, али не и медицинског кисеоника.

У међувремену, медији су објавили да је и болница у Требињу користила индустријски кисеоник, а не медицински.

Коментари 0
Повезане вијести
Изведен сложен оперативни захват уклањања гигантске слезене у УКЦ-у Српске Изведен сложен оперативни захват уклањања гигантске слезене у УКЦ-у Српске
Др Арамбашић и др Тамбурић у Болници „Србија“ крајем новембра Др Арамбашић и др Тамбурић у Болници „Србија“ крајем новембра
Дојава о постављеним бомбама у УКЦ-у Српске и на бањалучком аеродрому Дојава о постављеним бомбама у УКЦ-у Српске и на бањалучком аеродрому
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    18h 14m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    23h 47m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    3h 47m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    18h 24m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    3h 53m
    0