Валијева у сузама остала без медаље, Рускињама злато и сребро!

17.02.2022. 18:09
0
ИЗВОР: sputniknews.com

Руска ледена принцеза Камила Валијева није успјела да освоји златну медаљу у умјетничком клизању на Зимским олимпијским играма у Пекингу, али су њене земљакиње Ана Шчербакова и Александра Трусова освојиле прва два мјеста. Трећа је била Јапанка Каори Сакамото.

Превелики терет био је на леђима Камиле Валијеве, дјевојчице од 15 година. Очекивало се да ће узети злато упркос свим неправдама и оспоравањима Међународног олимпијског комитета (МОК) који је због ње ријешио да укине свечану церемонију, али једноставно није могла.

Подбацила је слободном програму гдје је освојила само 141,93 поена, а укупно 224,09 поена, док је првопласирана Шчербакова имала 255,95 а Ана Трусова 251,73 поена.

Изгорјела је Камила у превеликој жељи да буде најбоља. Упорно се трудила да изведе четвороструки аксел, али је губила равнотежу.

С друге стране, Шчербакова која је завршила као прва клизала је савршено у слободном програму, а исто се може рећи и Александре Трусове.

Треће мјесто заузела је Јапанка Каори Сакамото, и то потпуно заслужено. 

Дјевојка која има само 15 година и која се сусрела са огромном неправдом јер је оптужују за допинг, успјела је да буде прва у кратком програму и главни је фаворит за злато, испред сународница Ане Шчабакове и Александре Трусове.

Међународни олимпијски комитет (МОК) је упркос њеној побједи на Спортском суду (ЦАС) одлучио да укине свечану церемонију.

Коментари 0
Повезане вијести
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у моменталну смрт Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у мом...
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    17h 53m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    19h 4m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    20h 30m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    20h 35m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    20h 3m
    0