Викендица за дан и до 1.000 марака

11.07.2024. 09:50
0
ИЗВОР: nezavisne.com

За изнајмљивањем викендица и вила у Републици Српској, посебно оних са базеном, влада велика помама, а како кажу власници тих некретнина, слободних термина немају до краја августа, а цијене се крећу од 100 до 1.000 марака на дневном нивоу.

Да је потражња велика видљиво је и на друштвеним мрежама, као и страницама за оглашавање, које су преплављене питањима и понудама.

Из луксузне виле "Villa.La.Repit" Бањалука истичу да код њих цијена износи 1.000 КМ на дневном нивоу.

- Углавном су то наши гости, они који славе момачко или дјевојачко вече, 18. рођендане... Као и ранијих година имамо велики број гостију - казали су из ове виле за "Независне новине".

Александар Митрић, власник викендице у Шипову, истиче да потражња за изнајмљивање викендица никада није била већа, те да до краја августа немају слободних термина.

- Имамо викендицу која посједује базен, а што се тиче цијене она се креће од 25 до 30 марака по особи на дневном нивоу - казао је Митрић за "Независне новине" и додао да коришћење викендице на дневном нивоу износи 100 КМ.

Истиче да, што се тиче гостију, ово мјесто је у посљедње вријеме најпримамљивије гостима из Саудијске Арабије, имају и добар дио гостију из Литваније, али и домаћи гости не заостају.

- Углавном су то млади људи који ради дружења и забаве изнајме викендицу на дан-два - закључио је Митрић и истакао да су викендице идеалне за разне прославе.

Тамара Трожић, власник викендице "Тамара" у Крупи на Врбасу, каже да је потражња за викендицама неописиво велика.

- Иначе су тражене викендице које имају базен те је сваки други клијент окренут томе - каже он.

Како каже, њихови гости су породице, али и омладина, а цијена изнајмљивања зависи искључиво од броја особа које долазе.

- Цијена изнајмљивања зависи од броја особа, али то је од 400 до 500 КМ. Капацитет преноћишта је око 10 особа, а дневно можемо угостити 30 до 40 гостију јер имамо толико сједећих мјеста. Имамо све садржаје: посуђе, роштиљски прибор, печењару, шанк, два тоалета - истакла је Трожићева за "Независне новине".

Додаје да се на овај начин квалитетно може провести одмор, као и организовати мање свадбе до 50 људи те крштења.

Драган Грубан из Агенције за некретнине "Agent Enex" у Приједору и уредник Фацебоок странице Dom.ba, казао је да што се тиче викендица за изнајмљивање, оне су у задње вријеме доживјеле експанзију.

- Људи граде викендице са базенима па их изнајмљују на дневном нивоу за разне прославе. Што се тиче цијена, оне се крећу од 200 до 500 марака, зависно од броја особа, односно ноћења - казао је Грубан.

Драган Милановић, директор Агенције за некретнине "Remax", истиче да се они баве дугорочним најмовима, те да због тога немају издавање викендица у понуди, јер се нико не одлучује изнајмити викендицу на дуже вријеме.

- Видимо да на тржишту има у понуди доста викендица које се издају. То су луксузније, боље опремљене викендице са базеном, поред ријека, и издају се краткорочно, за прославе, за догађаје, рођендане или крштења. То су краткорочни најмови и тога има доста у Бањалуци - закључио је Милановић за "Независне новине".

Пише: Дајана Вујатовић

Коментари 0
Повезане вијести
"Руј" се прославља 119 година "Руј" се прославља 119 година
Психијатрије у проблему: Пацијенти не могу кући јер их породице не желе! Психијатрије у проблему: Пацијенти не могу кући јер их породице не желе!
Почела исплата пензија у Српској Почела исплата пензија у Српској
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 6m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 29m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 2m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    12h 59m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    12h 50m
    0