Викић и Пушина ослобођени оптужбе за ратни злочин у Сарајеву

21.04.2022. 09:24
2
ИЗВОР: srna.rs

Суд БиХ данас је првостепеном пресудом ослободио бившег команданта Специјалне јединице МУП-а такозване РБиХ Драгана Викића, помоћника министра унутрашњих послова тадашње БиХ Јусуфа Пушину, те Нермина Узуновића и Младена Човчића, оптужене за убиство припадника ЈНА 22. априла 1992. године у Сарајеву.

Двије суднице Суда БиХ биле су препуне људи који су подржавали оно што је учинила ова четворка, а изрицању пресуде присуствовале су и породице жртава, јављају извјештачи Срне.

Велики број људи који су подржали одлуку Суда БиХ окупио се и испред зграде Суда БиХ.

Оптужница их терети да су, као припадници полицијских и безбједносних структура, у вријеме оружаног сукоба између такозване Армије БиХ и Територијалне одбране и резервног састава ЈНА, која је била под контролом Војске Републике Српске у априлу 1992. године знали и били информисани о заробљавању осам војника.

Према оптужници, заробљеници су уз Викићево знање спроведени у подрум Дома, а потом у Велики парк, гдје су их, након претходног малтретирања, оптужени Узуновић звани "Шок" и Човчић звани "Рогатица" с њима познатим лицима, међу којима су били Неџад Херенда и Нермин Јусић, убили пуцајући из ватреног оружја.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Srboljub 21.04.2022. 11:53
    Kažu neki izdajnici, nije pravda ugrožena, to je normalno, samo da mi još dođemo opet na vlast, vidite kako nam je lijepo u bejha, ništa nam ne prijeti, to su sve dobričine, bakir komšov, šmit...... Samo Dodik i lažni borci prave problem...
  • Generic placeholder image
    Pero 21.04.2022. 10:51
    Lažni pristrasni sud na silu države nije ni mogao donijeti drugačiju odluku. Mi znamo da su Vikić i Pušin zločinci, krvoloci i kukavice. Nema tu h od heroja. Da su pošteni priznali bi krivicu ili bi rekli ko je ubio 8 rezervista. Mogli su to spriječiti. Ali šta drugo očekivati od muslimanskih klerofašista i pogani.
Повезане вијести
Отказано суђење за злочине над Србима у Јошаници Отказано суђење за злочине над Србима у Јошаници
Намјештени конкурси у институцијама БиХ стара бољка Намјештени конкурси у институцијама БиХ стара бољка
За данас заказано суђење за злочин над српским цивилима у Јошаници За данас заказано суђење за злочин над српским цивилима у Јошаници
Најчитаније
  • Преминула Вера Гргић
    20h 22m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    21h 6m
    0
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    10h 42m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    14h 46m
    0
  • Осмогодишња Ирина са Пала ниже успјехе у каратеу
    20h 50m
    3