Више од 300 Билећана на ходочашћу до Острога

10.05.2023. 10:03
0
ИЗВОР: srna.rs

На ходочашће до манастира Острог јутрос се упутило још око 90 људи, углавном младих, који су на поклоњење моштима Светог Василија Острошког и Тврдошког кренули из манастира Косијерево.

Вјерници из Билеће кренули су јутрос након молитве и благослова из Манастира Косијерево у групи од око 250 ходочасника из околних мјеста, рекли су Срни организатори.

Они ће пјешачити стазама којим је ходио светитељ приликом одласка у манастир Острог и након дводневног ходочашћа преноћити у острошком манастиру да би на том светом мјесту дочекали празник, 12. мај посвећен великом светитељу.

Из Билеће је и јуче ка манастиру Острог кренула група од 220 ходочасника на поклоњење моштима Светог Василија Острошког и Тврдошког, што је највише до сада.

Они су на пут до Острога кренули испред Саборног храма "Светог Саве", након молитве и благослова свештенства билећког Саборног храма.

Организатор поклоничког путовања Миљан Ковачевић рекао је Срни приликом поласка да је то рекордан број број учесника за ходочашће до Острога, дуго око 90 километара, наводећи да су се Билећанима прикључили и људи из других градова од Требиња до Вишеграда.

- Важно је да се народ враћа цркви и правим вриједностима - рекао је Ковачевић.

Српска православна црква и вјерници 12. маја славе празник Светог Василија Острошког, који се због исцелитељских моћи његових моштију назива и Чудотворцем.

Његове мошти, као велика светиња, чувају се у манастиру Острог у Црној Гори и мјесто је ходочашћа за вјернике свих религија. 

Коментари 0
Повезане вијести
Српски ходочасници стигли из Јерусалима: Било је напето због експлозија и ракета Српски ходочасници стигли из Јерусалима: Било је напето због експлозија и ракета
Билећки добровољци помагали на најтежим ратиштима Билећки добровољци помагали на најтежим ратиштима
Истрчали 564 километра до Острога како би помогли лијечење мале Ленке Истрчали 564 километра до Острога како би помогли лијечење мале Ленке
Најчитаније
 • Милош нас треба – покренута хуманитарна акција за нашег суграђанина!
  16h 7m
  2
 • Данас о здравственом стању Милоша Божовића
  18h 41m
  0
 • Сјећање на Веселина Пукету
  19h 55m
  0
 • Рецепт за посне кифле
  12h 38m
  0
 • Цијело подручје општине Соколац прогласити угроженим
  14h 19m
  0