Више од 300 Билећана на ходочашћу до Острога

10.05.2023. 10:03
0
ИЗВОР: srna.rs

На ходочашће до манастира Острог јутрос се упутило још око 90 људи, углавном младих, који су на поклоњење моштима Светог Василија Острошког и Тврдошког кренули из манастира Косијерево.

Вјерници из Билеће кренули су јутрос након молитве и благослова из Манастира Косијерево у групи од око 250 ходочасника из околних мјеста, рекли су Срни организатори.

Они ће пјешачити стазама којим је ходио светитељ приликом одласка у манастир Острог и након дводневног ходочашћа преноћити у острошком манастиру да би на том светом мјесту дочекали празник, 12. мај посвећен великом светитељу.

Из Билеће је и јуче ка манастиру Острог кренула група од 220 ходочасника на поклоњење моштима Светог Василија Острошког и Тврдошког, што је највише до сада.

Они су на пут до Острога кренули испред Саборног храма "Светог Саве", након молитве и благослова свештенства билећког Саборног храма.

Организатор поклоничког путовања Миљан Ковачевић рекао је Срни приликом поласка да је то рекордан број број учесника за ходочашће до Острога, дуго око 90 километара, наводећи да су се Билећанима прикључили и људи из других градова од Требиња до Вишеграда.

- Важно је да се народ враћа цркви и правим вриједностима - рекао је Ковачевић.

Српска православна црква и вјерници 12. маја славе празник Светог Василија Острошког, који се због исцелитељских моћи његових моштију назива и Чудотворцем.

Његове мошти, као велика светиња, чувају се у манастиру Острог у Црној Гори и мјесто је ходочашћа за вјернике свих религија. 

Коментари 0
Повезане вијести
За ходочашће до манастира Острог пријавило око 350 учесника из Билеће За ходочашће до манастира Острог пријавило око 350 учесника из Билеће
Завршена обнова Цркве Светог архангела Михаила у Трновом долу Завршена обнова Цркве Светог архангела Михаила у Трновом долу
Веселин Вујовић: Општина Билећа излази из кризе! Веселин Вујовић: Општина Билећа излази из кризе!
Најчитаније
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    23h 20m
    7
  • Радник пао са стуба и погинуо
    2h 13m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    9h 19m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    7h 46m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    9h 38m
    0