Više od 300 Bilećana na hodočašću do Ostroga

10.05.2023. 10:03
0
IZVOR: srna.rs

Na hodočašće do manastira Ostrog jutros se uputilo još oko 90 ljudi, uglavnom mladih, koji su na poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog krenuli iz manastira Kosijerevo.

Vjernici iz Bileće krenuli su jutros nakon molitve i blagoslova iz Manastira Kosijerevo u grupi od oko 250 hodočasnika iz okolnih mjesta, rekli su Srni organizatori.

Oni će pješačiti stazama kojim je hodio svetitelj prilikom odlaska u manastir Ostrog i nakon dvodnevnog hodočašća prenoćiti u ostroškom manastiru da bi na tom svetom mjestu dočekali praznik, 12. maj posvećen velikom svetitelju.

Iz Bileće je i juče ka manastiru Ostrog krenula grupa od 220 hodočasnika na poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog, što je najviše do sada.

Oni su na put do Ostroga krenuli ispred Sabornog hrama "Svetog Save", nakon molitve i blagoslova sveštenstva bilećkog Sabornog hrama.

Organizator pokloničkog putovanja Miljan Kovačević rekao je Srni prilikom polaska da je to rekordan broj broj učesnika za hodočašće do Ostroga, dugo oko 90 kilometara, navodeći da su se Bilećanima priključili i ljudi iz drugih gradova od Trebinja do Višegrada.

- Važno je da se narod vraća crkvi i pravim vrijednostima - rekao je Kovačević.

Srpska pravoslavna crkva i vjernici 12. maja slave praznik Svetog Vasilija Ostroškog, koji se zbog isceliteljskih moći njegovih moštiju naziva i Čudotvorcem.

Njegove mošti, kao velika svetinja, čuvaju se u manastiru Ostrog u Crnoj Gori i mjesto je hodočašća za vjernike svih religija. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Profesor Miloš Duka obnavlja svoju staru školu kod Bileće Profesor Miloš Duka obnavlja svoju staru školu kod Bileće
U bilećkoj Gimnaziji ponovo se svira rok U bilećkoj Gimnaziji ponovo se svira rok
Kod dva lica pronađene automatske puške i municija Kod dva lica pronađene automatske puške i municija
Najčitanije
 • Pjesma o djevojčici Veli - cvijećem dočekala crnogorsku vojsku i zbog toga ubijena (FOTO)
  3h 21m
  1
 • Neustrašivi mašinovođa Vojin Nikitović
  12h 4m
  0
 • Katić najavio mogućnost osnivanja Doma zdravlja u Istočnoj Ilidži?
  9h 43m
  3
 • Hapšenje zbog spida u Istočnoj Ilidži
  10h 54m
  0
 • Policijska akcija u Sarajevu: Pretresi i hapšenja zbog droge, pronađeno oružje i municija
  8h 9m
  1