Влада ФБиХ уплатила 60 милиона КМ помоћи занатлијама у вријеме пандемије вируса корона

20.01.2022. 14:43
0
ИЗВОР: Катера

Влада ФБиХ из буџета је за 24.766 корисника у овом енитету, а као помоћ занатлијама и другим самосталним дјалатностима издвојила скоро 60 милиона КМ помоћи за вријеме пандемије вируса корона, пишу федерални медији.

Циљ ове помоћи, како је саопштено из Владе ФБиХ, јесте одржати запосленост, подржати ликвидност и олакшати превазилажење посљедица пандемије вируса корона занатлијама и другим самосталним трговцима.

Министар развоја, предузетништва и занатства у Влади ФБиХ Амир Зукић рекао је да је подржано укупно 44.056 радних мјеста у ФБиХ.

- Кључ за расподјелу средстава је просјечан број радника у периоду од 12 мјесеци. Циљ додјеле ове финансијске помоћи је опстанак заната и осталих самосталних дјелатности, очување радних мјеста и осигурање подршке ликвидности у сврху ублажавања негативних посљедица пандемије Ковид-19 - каже Зукић.

Средства су уплаћена у складу с Уредбом о финансијској помоћи занатству и другим самосталним дјелатностима, коју је Влада Федерације БиХ усвојила у октобру 2021. године те Одлуком о утврђивању листе корисника финансијске помоћи обртима и осталим самосталним дјелатностима, донесеном прошлог мјесеца.

 

Уредба је резултат настојања Владе Федерације БиХ за наставак проналажења мјера помоћи привреди, усљед потешкоћа у пословању субјеката мале привреде.

Одлуком је утврђена листа корисника финансијске помоћи за период од 1. 8. 2020. године до 31. 7. 2021. године и износ додијељених средстава по уредби, с циљем ублажавања негативних посљедица пандемије.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА Обиљежавање 32 године од злочина над припадницима ЈНА
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Потврђена оптужница против власнице чији су пси изуједали жену Потврђена оптужница против власнице чији су пси изуједали жену
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    23h 3m
    10
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    13h 58m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    12h 47m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    23h 9m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    15h 24m
    0