Владика Димитрије служио у Пребиловцима

25.04.2022. 18:24
0
ИЗВОР: srna.rs

Храм Христовог Васкрсења у Пребиловцима данас је, на Васкрсни понедјељак, прославио крсну славу, а Свету архијерејску литургију служио је епископ захумско-херцеговачки и приморски Димитрије.

Један од свештеника Марко Гојачић позвао је вјернике да увијек изнова прослављају Господа Исуса Христа и пребиловачке мученике, али и да љубе једни друге и опраштају свима, те тако буду прави хришћани.

Он је истакао да нема љепшег ни благословенијег мјеста од пребиловачког храма, гдје се може осјетити и Голгота, и крст, и страдање, али и извор васкрсења.

- Иако је тешко радовати се у Пребиловцима, то морамо да радимо, да се радујемо новом животу који нам је Господ дао и да чувамо ове свете кости које су свједоци васкрсења - нагласио је Гојачић у бесједи.

Он је додао да ће се овдје осјетити извор васкрсења, подсјетивши да је ова парохија, не само Пребиловци, дала хиљаде мученика, али да не треба осуђивати већ се молити Пребиловачким мученицима.

- Бог чува наш народ у долини Неретве које је мјесто Голготе и страдања. Ту ћете данас видјети свјетионике, обновљене храмове. Бог нам је дао прилику и могућност да чујемо благе вијести у Манастиру Житомислић, да будемо охрабрени Духом Светим у Саборном храму у Мостару и сачувани васкрсењем Христовим у Пребиловцима - рекао је Гојачић.

Коментари 0
Повезане вијести
Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО) Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО)
Матуранти Средњошколског центра „Источна Илиџа“ посјетили Пребиловце (ФОТО) Матуранти Средњошколског центра „Источна Илиџа“ посјетили Пребиловце (ФОТО)
Након 25 година служена литургија у Витомирици на Космету Након 25 година служена литургија у Витомирици на Космету
Најчитаније
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    11h 21m
    0
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    7h 18m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    13h 25m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    10h 39m
    0
  • Одличним ученицима 50 одсто јефтиније полагање возачког испита
    9h 37m
    0