Vladika Dimitrije služio u Prebilovcima

25.04.2022. 18:24
0
IZVOR: srna.rs

Hram Hristovog Vaskrsenja u Prebilovcima danas je, na Vaskrsni ponedjeljak, proslavio krsnu slavu, a Svetu arhijerejsku liturgiju služio je episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije.

Jedan od sveštenika Marko Gojačić pozvao je vjernike da uvijek iznova proslavljaju Gospoda Isusa Hrista i prebilovačke mučenike, ali i da ljube jedni druge i opraštaju svima, te tako budu pravi hrišćani.

On je istakao da nema ljepšeg ni blagoslovenijeg mjesta od prebilovačkog hrama, gdje se može osjetiti i Golgota, i krst, i stradanje, ali i izvor vaskrsenja.

- Iako je teško radovati se u Prebilovcima, to moramo da radimo, da se radujemo novom životu koji nam je Gospod dao i da čuvamo ove svete kosti koje su svjedoci vaskrsenja - naglasio je Gojačić u besjedi.

On je dodao da će se ovdje osjetiti izvor vaskrsenja, podsjetivši da je ova parohija, ne samo Prebilovci, dala hiljade mučenika, ali da ne treba osuđivati već se moliti Prebilovačkim mučenicima.

- Bog čuva naš narod u dolini Neretve koje je mjesto Golgote i stradanja. Tu ćete danas vidjeti svjetionike, obnovljene hramove. Bog nam je dao priliku i mogućnost da čujemo blage vijesti u Manastiru Žitomislić, da budemo ohrabreni Duhom Svetim u Sabornom hramu u Mostaru i sačuvani vaskrsenjem Hristovim u Prebilovcima - rekao je Gojačić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Tijana Bošković u Prebilovcima: Hercegovina je sa mnom gdje god krenem (FOTO) Tijana Bošković u Prebilovcima: Hercegovina je sa mnom gdje god krenem (FOTO)
Maturanti Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ posjetili Prebilovce (FOTO) Maturanti Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“ posjetili Prebilovce (FOTO)
Nakon 25 godina služena liturgija u Vitomirici na Kosmetu Nakon 25 godina služena liturgija u Vitomirici na Kosmetu
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    13h 43m
    7
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    13h 48m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    14h 40m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    14h 54m
    0
  • Nagrađeni pobjednici konkursa povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade
    8h 16m
    0