Власеница очекује кошаркашки спектакл

22.06.2024. 14:20
0
ИЗВОР: katera.news

Најбољи баскеташи из цијелог региона стигли су у Власеницу гдје ће, у наредна два дана, бити одигран 3x3 турнир у уличној кошарци. Атрактивна игра и мајсторије на терену су загарантоване, јер на овај турнир долазе нека од највећих имена овог спорта.

Далибор Видовић из Организационог одбора турнира, навео је да је овај турнир први пут  у склопу Макс бет лиге БиХ, која је под окриљем Кошаркашкогсавеза БиХ.

- Из године у годину наш турнир расте и ове године ће по квалитету, екипама, наградама, по свему ономе што чини један турнир, бити изнад претходних - прича Видовић додајући да ће побједник лиге на такмичењима представљати репрезентацију.

Пред власеничком публиком ће се, поред босанскохерцеговачких,  за титулу најбоље сениорске екипе, борити баскеташи из Црне Горе и Србије.

- За титулу најбоље и награду од  4000 КМ, бориће се 13 врхунских екипа, а између осталих и прошлогодишњи побједник, Титоград, као и тимови  који су у овој години блистали на бројним турнирима у региону. Другопласирана екипа  ће бити награђена са 1000 КМ, док је награда за треће мјесто 500 КМ. Наравно, неизоставно  је и такмичење у закуцавању и у шутирању тројки. Очекујемо да ће овогодишњи турнир надмашити претходна три која су, по мишљењу кошаркашких зналаца, била веома квалитетна и интересантна - каже Давор Голијан, још један од покретача и организатора турнира.

Док је први дан турнира резервисан за надметање сениорских екипа, другог дана снаге ће одмјерити јуниори и млађи.

- Kолико нам је драго што ће на нашем терену играти најеминентнија имена из овог олимпијског спорта, толико смо срећни што ће и млађи кошаркаши моћи показати своје вјештине, а одлучили смо да им посветимо други дан турнира како бисмо развијали њихову љубав према овом спорту - кажу организатори.

Први турнир у уличној кошарци у Власеници је, на иницијативу три велика заљубљеника у кошарку: Далибора Видовића, Давора Голијана и Алексе Kраљевића, организован у јулу 2021. године, који су град подно Виселца ставили на мапу најважнијих кошаркашких такмичења у региону.

Генерални покровитељ четвртог турнира су Општина Власеница и Електропривреда Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
У Српској поскупљује брашно У Српској поскупљује брашно
Претресене школе у Херцеговини: Шта је писало у пријетећем мејлу? Претресене школе у Херцеговини: Шта је писало у пријетећем мејлу?
Шумарски техничари постају његоватељи Шумарски техничари постају његоватељи
Најчитаније
  • Сјећање на погинуле и умрле борце Српске гарде Илиџа
    10h 1m
    0
  • Драган Спасојевић: Инфраструктура је кључ развоја и перспективе Пала
    22h 50m
    10
  • Заплијењено више од пет килограма дроге, ухапшена два мушкарца
    6h 33m
    0
  • У Српској поскупљује брашно
    11h 31m
    1
  • На конгресу стоматолога операција уживо и предавања стручњака
    7h 40m
    0