Vlasenica očekuje košarkaški spektakl

22.06.2024. 14:20
0
IZVOR: katera.news

Najbolji basketaši iz cijelog regiona stigli su u Vlasenicu gdje će, u naredna dva dana, biti odigran 3x3 turnir u uličnoj košarci. Atraktivna igra i majstorije na terenu su zagarantovane, jer na ovaj turnir dolaze neka od najvećih imena ovog sporta.

Dalibor Vidović iz Organizacionog odbora turnira, naveo je da je ovaj turnir prvi put  u sklopu Maks bet lige BiH, koja je pod okriljem Košarkaškogsaveza BiH.

- Iz godine u godinu naš turnir raste i ove godine će po kvalitetu, ekipama, nagradama, po svemu onome što čini jedan turnir, biti iznad prethodnih - priča Vidović dodajući da će pobjednik lige na takmičenjima predstavljati reprezentaciju.

Pred vlaseničkom publikom će se, pored bosanskohercegovačkih,  za titulu najbolje seniorske ekipe, boriti basketaši iz Crne Gore i Srbije.

- Za titulu najbolje i nagradu od  4000 KM, boriće se 13 vrhunskih ekipa, a između ostalih i prošlogodišnji pobjednik, Titograd, kao i timovi  koji su u ovoj godini blistali na brojnim turnirima u regionu. Drugoplasirana ekipa  će biti nagrađena sa 1000 KM, dok je nagrada za treće mjesto 500 KM. Naravno, neizostavno  je i takmičenje u zakucavanju i u šutiranju trojki. Očekujemo da će ovogodišnji turnir nadmašiti prethodna tri koja su, po mišljenju košarkaških znalaca, bila veoma kvalitetna i interesantna - kaže Davor Golijan, još jedan od pokretača i organizatora turnira.

Dok je prvi dan turnira rezervisan za nadmetanje seniorskih ekipa, drugog dana snage će odmjeriti juniori i mlađi.

- Koliko nam je drago što će na našem terenu igrati najeminentnija imena iz ovog olimpijskog sporta, toliko smo srećni što će i mlađi košarkaši moći pokazati svoje vještine, a odlučili smo da im posvetimo drugi dan turnira kako bismo razvijali njihovu ljubav prema ovom sportu - kažu organizatori.

Prvi turnir u uličnoj košarci u Vlasenici je, na inicijativu tri velika zaljubljenika u košarku: Dalibora Vidovića, Davora Golijana i Alekse Kraljevića, organizovan u julu 2021. godine, koji su grad podno Viselca stavili na mapu najvažnijih košarkaških takmičenja u regionu.

Generalni pokrovitelj četvrtog turnira su Opština Vlasenica i Elektroprivreda Republike Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
U Srpskoj poskupljuje brašno U Srpskoj poskupljuje brašno
Pretresene škole u Hercegovini: Šta je pisalo u prijetećem mejlu? Pretresene škole u Hercegovini: Šta je pisalo u prijetećem mejlu?
Šumarski tehničari postaju njegovatelji Šumarski tehničari postaju njegovatelji
Najčitanije
  • Sjećanje na poginule i umrle borce Srpske garde Ilidža
    8h 12m
    0
  • Dragan Spasojević: Infrastruktura je ključ razvoja i perspektive Pala
    21h 1m
    9
  • Pretresene škole u Hercegovini: Šta je pisalo u prijetećem mejlu?
    23h 8m
    0
  • Zaplijenjeno više od pet kilograma droge, uhapšena dva muškarca
    4h 44m
    0
  • Lažna dojava o oružju u srednjoj školi
    22h 14m
    0