За самофинансирајуће студенте слободно још 35 мјеста на Економском факултету у Палама

23.09.2019. 11:05
0
ИЗВОР: Катера

Пријављивање за упис у трећем року на Економски факултет Пале Универзитета у Источном Сарајеву за суфинансирајуће бруцоше завршава се у уторак, 24. септембра, а остало је још 35 мјеста.

Декан Економског факултета на Палама Радомир Божић истакао је да ће полагање пријемног испита бити одржано у сриједу, 25. септембра, са почетком у 9.00 часова.

-Резултати конкурса биће објављени истог дана до 14.00 часова, а упис примљених кандидата обавиће се сутрадан како би сви уписани студенти били спремни за почетак наставе 30. Септрембра-, рекао је Божић.

Он је подсјетио да је на Економском факултету у првом и другом уписном року попуњен одобрени број студената за академску 2019/20. годину који се финансирају из буџета Републике Српске.

Божић је навео да је Економски факултет са Пала једина високошколска установа у БиХ која је потенцијалним студентима омогућила електронску пријаву за упис, а обезбијеђен је и мобилни тим за достављање документације ради уштеде времена.

Кандидати који имају пребивалиште на подручју Источне Херцеговине – Фоча, Гацко, Билећа, Љубиње, Невесиње, Требиње и Берковићи могу се јавити путем поште prijemni@ekofis.ues.rs.ba како би мобилни тим Економског факултета Пале преузео њихова документа потребна за пријемни испит.

-У настојању да олакша упис будућим суфинансирајућим студентима на прву годину студија обезбиједили смо 40 једнократних стипендија од 165 КМ за 40 суфинансирајућих студента уписаних у прву годину првог циклуса студија оба студијска програма – Економија и Туризам и хотелијерство-, истиче Божић.

Према његовим ријечима, предност ће имати кандидати који остваре боље резултате на ранг-листи са сва три уписна рока и кандидати лошијег имовинског статуса.

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Акција добровољног даривања крви у петак на Палама Акција добровољног даривања крви у петак на Палама
Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
Најчитаније
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    23h 24m
    0
  • Мотоциклиста слетио са пута, преминуо на путу до болнице
    20h 3m
    0
  • Карлинг репрезентација БиХ заузела 7. мјесто на Европском првенству у Шкотској
    16h 21m
    7
  • Поднесен захтјев за заказивање ванредне сједнице Скупштине Џудо савеза Републике Српске
    19h 58m
    1
  • Невен Тушевљак трчи 120 километара, од Мркоњића до Острога
    22h 30m
    1