Захарова: Колапсом бране "Каховка" истражити на међународном нивоу

07.06.2023. 09:18
0
ИЗВОР: srna.rs

Ситуација са колапсом бране Хидроелектране "Каховка" треба да буде тема проучавања и истраге широм свијета, рекла је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

- Ово више није тема дана нити седмице, већ је стављено у историјски контекст. Говорим о ономе што се догодило јуче у `Каховки`. То заиста треба да постане тема проучавања, истраживања и истраге широм свијета - нагласила је Захарова.

Она је истакла да је реакција Запада у свим сличним ситуацијама "потпуно предвидива", напомињући да се ради о бескрајној жељи да се Русија окриви за све што се дешава, без обзира да ли се то заиста десило или је плод маште, те да ће "увијек бити тако".

Захарова је појаснила да је то све дио информационог и психолошког рата и бескрајног повезивања свих негативних ствари које се дешавају унутар, изван и на периферији западних земаља са Русијом, како би се одржао хистеричан став њихових становника у вези са ситуацијом у Руској Федерацији и руском државом уопште, пренио је ТАСС.

Градоначелник Нове Каховке Владимир Леонтијев изјавио је раније "Спутњику" да је горњи дио Хидроелектране "Каховка" у руској Херсонској области уништен током гранатирања, док сама брана није уништена.

Шеф војне администрације Херсонске области Александар Прокудин навео је да је више од 1.300 кућа потопљено у дијелу Херсонске области која је под контролом Кијева.

Предсједник Владе Херсонске области Андреј Алексејенко рекао је да је због урушавања Каховске хидроелектране практично цијели град Аљошки под водом.

Међутим, ниво воде у Новој Каховки почео је да опада, а Леонтијев каже да је за сада ријеч само о центиметрима.

Коментари 0
Повезане вијести
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у моменталну смрт Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у мом...
На данашњи дан Јуриј Гагарин полетио у свемир (ВИДЕО) На данашњи дан Јуриј Гагарин полетио у свемир (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    20h 56m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    19h 10m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    17h 0m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    9h 25m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    20h 15m
    0