Зашто је заборављен ноћни живот у Републици Српској?!

17.06.2020. 10:29
0
ИЗВОР: tvk3.info

Након стабилизације пандемије вируса ковид-19, све државе региона ублажиле су мјере забране кретања и окупљања, почели су са радом кафићи, ресторани, тржни центри, козметички и фризерски салони, као и сви објекти угоститељског и услужног садржаја. Са почетком јуна све државе региона, као и неке европске и свјетске државе које су најјаче биле погођене пандемијом корона вируса, попут Шпаније, Кине и неких дијелова Италије, одобриле су рад ноћних клубова.

Када говоримо о БиХ, Федерација БиХ као и Брчко дистрикт, такође се придржавају модела осталих држава, те је ноћни живот сада већ у пуној снази, док је Република Српска једини ентитет у региону који и даље држи најстроже мјере забране, иако је у претходним мјесецима најмањи број заражених био баш овдје.

Овај проблем ујединио је представнике свих ноћних клубова и кафана у Републици Српској, од којих је већина већ сада на ивици егзистенције након више од три мјесеца забране рада. Породице свих запослених у клубовима као и сви њихови добављачи и сарадници, трпе велике губитке, док становници Републике Српске масовно одлазе у Федерацију, Хрватску или Србију и тамо остављају свој новац, а кафићи у Републици Српској преузимају улогу клубова, те се сада све чешће у њима организују дневне журке са великим бројем људи.

Стога, представници ноћних клубова и кафана захтијевају ублажавање мјера и траже укидање забране рада.

Ову иницијативу подржали су и сви представници свечаних и свадбених салона, који такође у овом тренутку трпе немјерљиве губитке након отказивања свих свадби, прослава, семинара и конференција које су биле заказане у овом периоду, као и свих свечаности које су биле планиране током љета, јер се ни не помиње ублажавање мјера.

 

Представници ноћних клубова и кафана у РС

 

Коментари 0
Повезане вијести
Забрана рада „Мањи“ у центру Бањалуке Забрана рада „Мањи“ у центру Бањалуке
Тишина као највећа пријетња Тишина као највећа пријетња
Затворена ауто-пијаца на Ступу због непоштовања мјера Затворена ауто-пијаца на Ступу због непоштовања мјера
Најчитаније
  • ПУ Источно Сарајево: Ухапшен мушкарац због основа сумње да је мучио и убио пса
    19h 7m
    6
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    20h 56m
    0
  • Погледајте како данас изгледа Црква Христа Спаситеља у Истанбулу која је претворена у џамију (ФОТО/ВИДЕО)
    15h 25m
    16
  • Фоча: Возило слетјело у корито Дрине, возач тешко повријеђен
    15h 12m
    0
  • Сокочанин вријеђао и пријетио малољетнику, друго лице га покушало физички напасти
    18h 34m
    2