Због снијега обустављен саобраћај преко Морина

10.12.2021. 08:11
0
ИЗВОР: Срна

Сњежне падавине прекинуле су саобраћај преко Морина на регионалном путу Улог-Кланци, а у осталим крајевима вози се по мокром и клизавом коловозу, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Снијег пада и на путним правцима Гламоч-Млиниште и Босанско Грахово-Дрвар, гдје се задржава на коловозу.

Угаженог или расквашеног снијега на коловозу има и у вишим планинским предјелима на истоку.

Магла смањује видљивост на планинским превојима Ростово /Нови Травник-Бугојно/ и Оштрељ /Босански Петровац-Дрвар/, као и на дионицама долином ријеке Босне.

Возачима се савјетује да на свим путним правцима возе максимално опрезно, да вожњу прилагоде тренутним условима на путу и да на пут не крећу без зимске опреме.

На путевима на којима се изводе санациони радови, саобраћај регулише привремена сигнализација.

На регионалном путу Бистрица-Подграб због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком. У току су радови на санацији овог клизишта.

Измјене у одвијању саобраћаја су на путним правцима на којима се изводе радови, попут магистралних путева Добој-Руданка, на подручју Дервенте гдје се гради кружни ток, Брод на Дрини-гранични прелаз Шћепан Поље, Козарска Дубица-Драксенић, Бањалука-Стари Мајдан, Градишка-Нова Топола, Котор Варош-Ободник и кроз тунел Угар на путу Црна Ријека-ентитетска граница.

Радови се изводе и на регионалним путевима Угљевичка Обријеж-Бобетино брдо, у рејону Горње Чађавице, Бистрица-Пале и Бистрица-Подграб, Шипово-Ново Село, Језеро-Шипово, гдје по потреби у току дана долази до обуставе саобраћаја, те
Укрина-Горња Вијака.

Деминерски радови се изводе на путним правцима Дервента-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, те Ланишта-Марковић Поље, због чега ће долазити по повремених обустава саобраћаја.

Дионицама којима се креће вангабаритни превоз савјетује се опрезна вожња и да возачи поштују упутства овлаштених особа из пратње.

У ФБиХ се и даље ради у тунелу Црнаја на путу Коњиц-Јабланица због чега се саобраћај током дана одвија наизмјенично, једном траком, док се у ноћним часова, од 23.30 до 4.30, обуставља.

Због радова у тунелу Скела, на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, а од 22.00 до 6.00 часова се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Успорено, због радова, саобраћа се на путним правцима Олово-Кладањ /Оловске Луке/, Јабланица-Мостар /Комадиново врело до моста Бегића и Беговића/, Блажуј-Громиљак /Радановићи/, Добој-Грачаница /у Клокотници/, на излазу из Груда према Љубушком и Столац-Хутово /у мјесту Церовица/.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема дужих задржавања.

Коментари 0
Повезане вијести
Снијег поново забијелио БиХ Снијег поново забијелио БиХ
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
На ширем подручју Романије забијелио снијег На ширем подручју Романије забијелио снијег
Најчитаније
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    17h 48m
    10
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    43m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    4h 48m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    4h 52m
    2
  • Дјевојчица пала са 13. спрата и преживјела
    16h 36m
    0