Zbog snijega obustavljen saobraćaj preko Morina

10.12.2021. 08:11
0
IZVOR: Srna

Snježne padavine prekinule su saobraćaj preko Morina na regionalnom putu Ulog-Klanci, a u ostalim krajevima vozi se po mokrom i klizavom kolovozu, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.
Snijeg pada i na putnim pravcima Glamoč-Mlinište i Bosansko Grahovo-Drvar, gdje se zadržava na kolovozu.

Ugaženog ili raskvašenog snijega na kolovozu ima i u višim planinskim predjelima na istoku.

Magla smanjuje vidljivost na planinskim prevojima Rostovo /Novi Travnik-Bugojno/ i Oštrelj /Bosanski Petrovac-Drvar/, kao i na dionicama dolinom rijeke Bosne.

Vozačima se savjetuje da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraćaj reguliše privremena signalizacija.

Na regionalnom putu Bistrica-Podgrab zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom. U toku su radovi na sanaciji ovog klizišta.

Izmjene u odvijanju saobraćaja su na putnim pravcima na kojima se izvode radovi, poput magistralnih puteva Doboj-Rudanka, na području Dervente gdje se gradi kružni tok, Brod na Drini-granični prelaz Šćepan Polje, Kozarska Dubica-Draksenić, Banjaluka-Stari Majdan, Gradiška-Nova Topola, Kotor Varoš-Obodnik i kroz tunel Ugar na putu Crna Rijeka-entitetska granica.

Radovi se izvode i na regionalnim putevima Ugljevička Obrijež-Bobetino brdo, u rejonu Gornje Čađavice, Bistrica-Pale i Bistrica-Podgrab, Šipovo-Novo Selo, Jezero-Šipovo, gdje po potrebi u toku dana dolazi do obustave saobraćaja, te
Ukrina-Gornja Vijaka.

Deminerski radovi se izvode na putnim pravcima Derventa-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, te Laništa-Marković Polje, zbog čega će dolaziti po povremenih obustava saobraćaja.

Dionicama kojima se kreće vangabaritni prevoz savjetuje se oprezna vožnja i da vozači poštuju uputstva ovlaštenih osoba iz pratnje.

U FBiH se i dalje radi u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica zbog čega se saobraćaj tokom dana odvija naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim časova, od 23.30 do 4.30, obustavlja.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a od 22.00 do 6.00 časova se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Olovo-Kladanj /Olovske Luke/, Jablanica-Mostar /Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića/, Blažuj-Gromiljak /Radanovići/, Doboj-Gračanica /u Klokotnici/, na izlazu iz Gruda prema Ljubuškom i Stolac-Hutovo /u mjestu Cerovica/.

Kada je riječ o graničnim prelazima, jutros nema dužih zadržavanja.

Komentari 0
Povezane vijesti
Snijeg ponovo zabijelio BiH Snijeg ponovo zabijelio BiH
Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg
Na širem području Romanije zabijelio snijeg Na širem području Romanije zabijelio snijeg
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    8h 47m
    6
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    22h 29m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    21h 57m
    0
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    6h 49m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    20h 48m
    0