Женствена и профињена Петар Пан крагна

20.01.2021. 11:22
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Међу микротрендовима уоченим током посљедњих мјесеци онај је који господари Инстаграмом кроз слике дјевојака које га носе и све је само не "микро" - заправо је супротно: предимензиониране крагне Петар Пан један су од највећих трендова за зиму.

Истовремено разигран и елегантан тренд, који ћете пронаћи и под називима "пилграм" и "бабy долл", одличан је додатак зимским модним комбинацијама, било да бирате комбинацију за одлазак на посао или размишљате да обновите одјевне комаде за вечерњи излазак.

Можете балансирати своју пословну одјећу и додати свјежину и разигран изглед својим омиљеним одијелима захваљујући великим романтичним крагнама у слојевитим издањима преко јакне или балонера. Такође, ове сезоне крагне се носе и у комбинацији с омиљеним плетеним комадима, кошуљама, блузама, хаљинама, али и кожним јакнама, блејзерима, чиме овај модни артикл добија женственију ноту.

А овакве женствене и профињене крагне осамдесетих су носили сви - од дјевојчица у вртићу преко манекенки до принцезе Дајане, која их је радо комбиновала кроз свој модни стил.

Назив крагне

Да ли сте се некада запитали зашто су крагне са заобљеним ивицама, које су преплавиле друштвене мреже, блогове, часописе и које смо могли да видимо на многим познатим личностима, добиле име по Петру Пану? Експанзија овог детаља међу дјечацима настала је 1904. године када је у позориште стигла представа "Петар Пан" и када су дјеца жељела да изгледају као њихов омиљени лик који не жели да одрасте, живи у Недођији и вјешто излази на крај са злим капетаном Куком. 

Током четрдесетих је ова крагна била уврштена као обавезан додатак такозваном Етон одијелу (традиционално британско одијело намијењено дјечацима, које се најчешће носило на свечаностима). Током ере педесетих крагна је постала заштитни знак дјевојака, као обавезан додатак романтичним и женственим блузама и хаљинама. Дјевојчице су је носиле уз кардиган, а оне мало старије су на њу додавале и бисере.

У посљедњих неколико година оно што је Петар Пан крагне вратило на велика врата јесте оживљавање винтиџ и ретро стила па су познати дизајнери овај модни детаљ на велика врата увели у своје колекције, а многи су га прихватили и радо га носе.

Коментари 0
Повезане вијести
Како је изгледала мода у Југи? (ФОТО) Како је изгледала мода у Југи? (ФОТО)
Пелерина, краљица зимске моде Пелерина, краљица зимске моде
Мушки стил облачења и модне идеје за зимски период Мушки стил облачења и модне идеје за зимски период
Најчитаније
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    21h 39m
    13
  • Преминула Вера Гргић
    3h 50m
    0
  • Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
    4h 34m
    0
  • Васкрси васкрсле српске војске
    8h 39m
    0
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    8h 43m
    2