Зворничанка Вања Трифковић најбољи студент треће године графичког дизајна

08.06.2023. 11:43
1
ИЗВОР: zvono.media

Вања Трифковић, млада Зворничанка, најбољи је студент треће године Академије техничких струковних студија, смјер графички дизајн.

Вањиним успјехом, за који је дијелом и он заслужан, похвалио се Јово Лалић, умјетнички руководилац сликарске радионице „Палета“ чији је Трифковићева била дугогодишњи члан. Након средње школе као велики таленат за сликарство, уписала је графички дизајн у Београду.

- Изузетно сам поносан на Вањин успјех. Посебно ми је драго када студент из мањих мјеста, попут ње, у великом граду покаже да није важно одакле долазиш већ шта знаш и умијеш и све друге оставиш иза себе - каже Лалић који има само ријечи хвале за своју бившу ученицу.

Слика

Фото: zvono.media

И није Вања једина успјешна и награђивана, још неки млади људи поникли из „Палете“ и Зворника на факултетима остварују најбоље резултате , показујући своју умјетничку „црту“ и раскошан таленат.

Поред Трифковићеве, изузетно успјешна је и Анђела Медић, њена колегиница са графичког дизајна, али и „Палете“, као и Љубица Перић која је међу најбољим  студентима на архитектури у Београду.

- Уствари они нису међу најбољима, већ су најбољи - поносно напомиње Лалић.

У години у којој „Палета“ слави 20 година постојања и успјешног рада, њени чланови предвођени Лалићем приводе крају израду анимираног филма „Проклета Јерина“.

- Волио бих да филм прво прикажемо у Зворнику, а са њим се такмичимо на интернационалном фестивалу у Нишу.Конкуренција је јака, такмичиће се више од 700 филмова. Учествовали смо и предходних година, али са краћим филмовима, овај траје десет мунута, радили смо га последње двије годиње, и наравно очекујемо неку награду - каже Јово Лалић.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Krcko 15.06.2023. 23:01
  Svaka čast na postignutom uspjehu ovoj ljepotici Vanji iz Zvornika. Neka je sreća i uspjesi prate u daljem radu i da bude blagosloven njezin trud i zalaganje u umjetnosti grafičkog dizajna.
Повезане вијести
Пронађен нож у ранцу ђака београдске школе "Владислав Рибникар" Пронађен нож у ранцу ђака београдске школе "Владислав Рибникар"
Филм "Гаравице" о усташком злочину над Србима приказан у Београду Филм "Гаравице" о усташком злочину над Србима приказан у Београду
Отац даје ћерки бубрег, мајка сину: Све је спремно за оперативни захват Отац даје ћерки бубрег, мајка сину: Све је спремно за оперативни захват
Најчитаније
 • Преминуо Сретен Срето Петронић
  4h 15m
  1
 • Прича о чича Срету Петронићу из Пала и његовој Хелени
  4h 18m
  0
 • "Краљица џепароша" поново у акцији
  11h 1m
  3
 • Упозорење: Снажан циклон иде према региону, очекује се јако невријеме
  5h 27m
  0
 • Земљотрес јачине 2,8 степена на подручју Сарајева
  10h 0m
  0