Зворничанка Вања Трифковић најбољи студент треће године графичког дизајна

08.06.2023. 11:43
1
ИЗВОР: zvono.media

Вања Трифковић, млада Зворничанка, најбољи је студент треће године Академије техничких струковних студија, смјер графички дизајн.

Вањиним успјехом, за који је дијелом и он заслужан, похвалио се Јово Лалић, умјетнички руководилац сликарске радионице „Палета“ чији је Трифковићева била дугогодишњи члан. Након средње школе као велики таленат за сликарство, уписала је графички дизајн у Београду.

- Изузетно сам поносан на Вањин успјех. Посебно ми је драго када студент из мањих мјеста, попут ње, у великом граду покаже да није важно одакле долазиш већ шта знаш и умијеш и све друге оставиш иза себе - каже Лалић који има само ријечи хвале за своју бившу ученицу.

Слика

Фото: zvono.media

И није Вања једина успјешна и награђивана, још неки млади људи поникли из „Палете“ и Зворника на факултетима остварују најбоље резултате , показујући своју умјетничку „црту“ и раскошан таленат.

Поред Трифковићеве, изузетно успјешна је и Анђела Медић, њена колегиница са графичког дизајна, али и „Палете“, као и Љубица Перић која је међу најбољим  студентима на архитектури у Београду.

- Уствари они нису међу најбољима, већ су најбољи - поносно напомиње Лалић.

У години у којој „Палета“ слави 20 година постојања и успјешног рада, њени чланови предвођени Лалићем приводе крају израду анимираног филма „Проклета Јерина“.

- Волио бих да филм прво прикажемо у Зворнику, а са њим се такмичимо на интернационалном фестивалу у Нишу.Конкуренција је јака, такмичиће се више од 700 филмова. Учествовали смо и предходних година, али са краћим филмовима, овај траје десет мунута, радили смо га последње двије годиње, и наравно очекујемо неку награду - каже Јово Лалић.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Krcko 15.06.2023. 23:01
    Svaka čast na postignutom uspjehu ovoj ljepotici Vanji iz Zvornika. Neka je sreća i uspjesi prate u daljem radu i da bude blagosloven njezin trud i zalaganje u umjetnosti grafičkog dizajna.
Повезане вијести
Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке Полицајци Суботић и Митровић трче за лијечење суграђанке
Најчитаније
  • Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО)
    21h 33m
    2
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    6h 9m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    5h 25m
    0
  • Данас Марковдан
    9h 51m
    0
  • Одржан историјски час на Новом Зејтинлику за готово 250 ученика
    4h 5m
    0