Zvorničanka Vanja Trifković najbolji student treće godine grafičkog dizajna

08.06.2023. 11:43
1
IZVOR: zvono.media

Vanja Trifković, mlada Zvorničanka, najbolji je student treće godine Akademije tehničkih strukovnih studija, smjer grafički dizajn.

Vanjinim uspjehom, za koji je dijelom i on zaslužan, pohvalio se Jovo Lalić, umjetnički rukovodilac slikarske radionice „Paleta“ čiji je Trifkovićeva bila dugogodišnji član. Nakon srednje škole kao veliki talenat za slikarstvo, upisala je grafički dizajn u Beogradu.

- Izuzetno sam ponosan na Vanjin uspjeh. Posebno mi je drago kada student iz manjih mjesta, poput nje, u velikom gradu pokaže da nije važno odakle dolaziš već šta znaš i umiješ i sve druge ostaviš iza sebe - kaže Lalić koji ima samo riječi hvale za svoju bivšu učenicu.

Slika

Foto: zvono.media

I nije Vanja jedina uspješna i nagrađivana, još neki mladi ljudi ponikli iz „Palete“ i Zvornika na fakultetima ostvaruju najbolje rezultate , pokazujući svoju umjetničku „crtu“ i raskošan talenat.

Pored Trifkovićeve, izuzetno uspješna je i Anđela Medić, njena koleginica sa grafičkog dizajna, ali i „Palete“, kao i Ljubica Perić koja je među najboljim  studentima na arhitekturi u Beogradu.

- Ustvari oni nisu među najboljima, već su najbolji - ponosno napominje Lalić.

U godini u kojoj „Paleta“ slavi 20 godina postojanja i uspješnog rada, njeni članovi predvođeni Lalićem privode kraju izradu animiranog filma „Prokleta Jerina“.

- Volio bih da film prvo prikažemo u Zvorniku, a sa njim se takmičimo na internacionalnom festivalu u Nišu.Konkurencija je jaka, takmičiće se više od 700 filmova. Učestvovali smo i predhodnih godina, ali sa kraćim filmovima, ovaj traje deset munuta, radili smo ga poslednje dvije godinje, i naravno očekujemo neku nagradu - kaže Jovo Lalić.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Krcko 15.06.2023. 23:01
    Svaka čast na postignutom uspjehu ovoj ljepotici Vanji iz Zvornika. Neka je sreća i uspjesi prate u daljem radu i da bude blagosloven njezin trud i zalaganje u umjetnosti grafičkog dizajna.
Povezane vijesti
Nakon više od 30 godina: Od sutra iz Beograda do Mostara za 50 minuta Nakon više od 30 godina: Od sutra iz Beograda do Mostara za 50 minuta
Policajci Subotić i Mitrović trče za liječenje sugrađanke Policajci Subotić i Mitrović trče za liječenje sugrađanke
Nacistička Njemačka prije 83 godine bombardovala Beograd Nacistička Njemačka prije 83 godine bombardovala Beograd
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    13h 52m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    12h 6m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    9h 56m
    0
  • Republika Srpska dobila novi Izborni zakon
    13h 11m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    7h 54m
    0