БХ новинари позвали медије на бојкот Додикових активности

22.03.2022. 18:59
1
ИЗВОР: rtvbn.com

Управни одбор Удружења "БХ новинари" захтијева хитно јавно извињење члана Предсједништва БиХ Милорада Додика због његовог срамотног понашања према новинарима данас у Сарајеву, те позива новинарске екипе да обуставе праћење свих Додикових активности док не добију његово извињење.

Како су пренијели бројни медији у БиХ и региону, приликом данашњег доласка испред зграде Тужилаштва БиХ, Додик је кроз прозор службеног аутомобила показао средњи прст присутним новинарским екипама.

- Оваквим гестом Милорад Додик је још једанпут демонстрирао понашање потпуно непримјерено и недостојно једног високог политичког званичника. Поред тога што је, по ко зна који пут, вријеђао и понижавао представнике медија, који су данас испред Тужилаштва БиХ само радили свој посао, таквим вулгарним понашањем Додик неповратно урушава не само властити углед, већ и углед државе коју као политичар и члан Предсједништва БиХ представља - каже се у саопштењу.

Даље се наводи да је Додиково „објашњење“ на данашњој конференцији за новинаре да се његов гест односио само на поједине медије који, како је казао, "континуирано лажу" извјештавајући о њему, те да средњи прст није упућен оним новинарима који професионално извјештавају, не може ни на који начин бити оправдање за његове поступке!

- Уколико сматра да поједини медији и новинари о њему износе неистине и клевете, Милорад Додик на располагању има механизме попут демантија и Закона о заштити од клевете, путем којих може те медије позвати на професионалну одговорност - каже се у саопштењу Управног одбора Удружења "БХ новинари".

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Nije bitno 22.03.2022. 21:08
    Ma mozete bojkotovati koliko hocete, svakako samo pljujete po njemu... Manje pljuju federalni mediji koliko to radi propali Bn... Bojkotujte, svakako vam se vecina tekstova svodi da pricate o njemu, malo ste dosadni sa njim i slicnim njemu... Ne opravdavam sto je to uradio ali de malo popustite sa glupostima....
Повезане вијести
Додик предложио свим странкама да не учествују на изборима према Шмитовим наметнутим правилима Додик предложио свим странкама да не учествују на изборима према Шмитовим наметнутим прави...
Како је страдао митрополит Петар Зимоњић Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Најчитаније
  • У саобраћајној незгоди на путу Подроманија - Сумбуловац тешко повријеђено дијете
    6h 43m
    0
  • Соколац: Уплатио новац, теретно моторно возило му није испоручено
    7h 0m
    2
  • У току увиђај у стану гдје су пронађена тијела жене и двоје дјеце
    21h 37m
    0
  • Душанов законик данас пуни 675 година
    7h 36m
    3
  • Ненад Маринковић студент генерације са просјеком 10,00
    6h 5m
    0