BH novinari pozvali medije na bojkot Dodikovih aktivnosti

22.03.2022. 18:59
1
IZVOR: rtvbn.com

Upravni odbor Udruženja "BH novinari" zahtijeva hitno javno izvinjenje člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika zbog njegovog sramotnog ponašanja prema novinarima danas u Sarajevu, te poziva novinarske ekipe da obustave praćenje svih Dodikovih aktivnosti dok ne dobiju njegovo izvinjenje.

Kako su prenijeli brojni mediji u BiH i regionu, prilikom današnjeg dolaska ispred zgrade Tužilaštva BiH, Dodik je kroz prozor službenog automobila pokazao srednji prst prisutnim novinarskim ekipama.

- Ovakvim gestom Milorad Dodik je još jedanput demonstrirao ponašanje potpuno neprimjereno i nedostojno jednog visokog političkog zvaničnika. Pored toga što je, po ko zna koji put, vrijeđao i ponižavao predstavnike medija, koji su danas ispred Tužilaštva BiH samo radili svoj posao, takvim vulgarnim ponašanjem Dodik nepovratno urušava ne samo vlastiti ugled, već i ugled države koju kao političar i član Predsjedništva BiH predstavlja - kaže se u saopštenju.

Dalje se navodi da je Dodikovo „objašnjenje“ na današnjoj konferenciji za novinare da se njegov gest odnosio samo na pojedine medije koji, kako je kazao, "kontinuirano lažu" izvještavajući o njemu, te da srednji prst nije upućen onim novinarima koji profesionalno izvještavaju, ne može ni na koji način biti opravdanje za njegove postupke!

- Ukoliko smatra da pojedini mediji i novinari o njemu iznose neistine i klevete, Milorad Dodik na raspolaganju ima mehanizme poput demantija i Zakona o zaštiti od klevete, putem kojih može te medije pozvati na profesionalnu odgovornost - kaže se u saopštenju Upravnog odbora Udruženja "BH novinari".

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Nije bitno 22.03.2022. 21:08
    Ma mozete bojkotovati koliko hocete, svakako samo pljujete po njemu... Manje pljuju federalni mediji koliko to radi propali Bn... Bojkotujte, svakako vam se vecina tekstova svodi da pricate o njemu, malo ste dosadni sa njim i slicnim njemu... Ne opravdavam sto je to uradio ali de malo popustite sa glupostima....
Povezane vijesti
Sarajevo: U nekoliko škola stigle dojave o postavljenim bombama Sarajevo: U nekoliko škola stigle dojave o postavljenim bombama
Zaplijenjeno više od pet kilograma droge, uhapšena dva muškarca Zaplijenjeno više od pet kilograma droge, uhapšena dva muškarca
Uhapšen muškarac, zaplijenjeno više od kilogram droge Uhapšen muškarac, zaplijenjeno više od kilogram droge
Najčitanije
  • Košarac povukao odluku o dodjeli 5.000 KM Ruduljiću
    16h 51m
    10
  • Pisma čitalaca: Labud gladan, kućica mu mala, gađaju ga kamenjem
    18h 9m
    18
  • Suvozač teško povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi u Istočnoj Ilidži
    19h 16m
    0
  • Čiji je naš Andrić
    21h 3m
    1
  • Sutra glavni pretres protiv Amira Kujovića
    16h 4m
    6