Чланови Aнсамбла "Јован Дучић" кренули на ходочашће за страдале у Јабланици

14.10.2024. 21:56
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Чланови Ансамбла националних игара "Јован Дучић" из Требиња пошли су јутрос на хуманитарно ходочашће од Требиња до манастира Острог а сва прикупљена средства биће уплаћена за становништво које су погодиле поплаве и клизишта у Јабланици и околини.

Исидора Зиројевић члан Ансамбла рекла је да није први пут да иду на ходочашћа, да свако ко проба има прелијепа искуства, те рекла да је јутрос до манастира Острог кренуло око 30-ак људи, чланова Ансамбла, али и других људи.

Зиројевићева је рекла да њена идеја за ходочашћем има за циљ да се помогне становништву Јабланице, које је остало без крова над главом због поплава, те апеловала да суграђани на намјенски жиро рачун уплате новац за Јабланицу.

Предсједник Ансамбла националних играра "Јован Дучић" из Требиња Небојша Ратковић рекао је новинарима да 30-ак чланова друштва са пријатељима креће на хуманитарно ходочашће до манастира Острог за пострадале у Јабланици, како би дали допринос.

- Ово је дивна омладина, они су одговорни, то је драгуљ града Требиња и Херцеговине, одговорност је велика. На свако путовање нас прати Свети Василије, идемо да му се захвалимо за све што ради и што је радио за нас - рекао је Ратковић.

Кристина Зубац члан Ансамбла јутрос је пошла други пут на ходочашће, да се одлучила јер јој је жао дјеце која су изгубила породицу и дом, те како би им помогли.

Повратак у Требиње је 16.10 часова, а превоз је организован.

Главни циљ овога ходочашћа јесте прикупљање помоћи угроженом становништву у Јабланици.

Број рачуна на који се може уплатити је: 3060122612331311, а прималац: СПЦО Коњичка. Сврха дознаке: Помоћ за Јабланицу.

Коментари 0
Повезане вијести
Пронађено тијело жене, посљедње жртве катастрофалних поплава у Доњој Јабланици Пронађено тијело жене, посљедње жртве катастрофалних поплава у Доњој Јабланици
У уторак сахрана свих жртава катастрофалних поплава у Доњој Јабланици и селу Злате У уторак сахрана свих жртава катастрофалних поплава у Доњој Јабланици и селу Злате
Успоставља се снабдијевање струјом, допрема се вода за пиће Успоставља се снабдијевање струјом, допрема се вода за пиће
Најчитаније
  • Црква Успења Пресвете Богородице на Палама (ФОТО)
    15h 47m
    0
  • Раденко Ивановић стекао звање доктора медицинских наука
    11h 24m
    9
  • Потврђена оптужница због физичког напада и повређивања мајке
    7h 26m
    1
  • Милена Дравић - вољена филмска и позоришна дива
    15h 47m
    0
  • Рањена рода примјећена у Палама: Дјевојке јој помогле и назвале је Нада
    4h 1m
    1