Домаћинствима подијељен 151 сјеменски пакет

18.04.2023. 11:38
0
ИЗВОР: srna.rs

Сјеменски пакети за прољећну сјетву уручени су данас за 151 пољопривредног произвођача из општина Пале, Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево.

Пакети садрже 20 килограма сјеменског кромпира, два килограма лука и остала ситна сјемена која су потребна за једно домаћинство.

Директор Аграрног фонда града Источно Сарајево Ивана Новаковић рекла је новинарима да су помоћ у сјеменском материјалу добили учесници јавног позива расписаног у марту за пољопривредне произвођаче из свих шест градских општина који се баве узгојем поврћа.

- Подјела сјеменских пакета је традиција протеклих неколико година, што је наишло на добар одзив код становништва. Све више домаћинстава се бави пољопровредном производњом, а наш задатак јесте помоћ пољопривредним произвођачима и подстицај развоју руралних подручја - истакла је Новаковићева.

Новаковићева је навела да су јутрос у општини Пале подијелили 32 сјеменска пакета, а остале за општине Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево.

Она је додала да ће у наредним данима бити подијељена још 133 пакета помоћи индивидуалним пољопривредним произвођачима у општинама Соколац, Источни Стари Град и Трново.

Према њеним ријечима, Аграрни фонд Источно Сарајево пружа помоћ и даје подршку удружењу пчелара, те мљекарима.

Паљански пољопривредници захвалили су Аграрном фонду за помоћ која ће, како су истакли, много значити њиховим породицама.

Коментари 0
Повезане вијести
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Аграрни фонд Источног Сарајева: Јавни позив за додјелу сјеменских пакета Аграрни фонд Источног Сарајева: Јавни позив за додјелу сјеменских пакета
У суботу подјела сјеменских пакета У суботу подјела сјеменских пакета
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    10h 44m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    9h 28m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    1h 12m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    4h 13m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    21h 55m
    0