Domaćinstvima podijeljen 151 sjemenski paket

18.04.2023. 11:38
0
IZVOR: srna.rs

Sjemenski paketi za proljećnu sjetvu uručeni su danas za 151 poljoprivrednog proizvođača iz opština Pale, Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.

Paketi sadrže 20 kilograma sjemenskog krompira, dva kilograma luka i ostala sitna sjemena koja su potrebna za jedno domaćinstvo.

Direktor Agrarnog fonda grada Istočno Sarajevo Ivana Novaković rekla je novinarima da su pomoć u sjemenskom materijalu dobili učesnici javnog poziva raspisanog u martu za poljoprivredne proizvođače iz svih šest gradskih opština koji se bave uzgojem povrća.

- Podjela sjemenskih paketa je tradicija proteklih nekoliko godina, što je naišlo na dobar odziv kod stanovništva. Sve više domaćinstava se bavi poljoprovrednom proizvodnjom, a naš zadatak jeste pomoć poljoprivrednim proizvođačima i podsticaj razvoju ruralnih područja - istakla je Novakovićeva.

Novakovićeva je navela da su jutros u opštini Pale podijelili 32 sjemenska paketa, a ostale za opštine Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.

Ona je dodala da će u narednim danima biti podijeljena još 133 paketa pomoći individualnim poljoprivrednim proizvođačima u opštinama Sokolac, Istočni Stari Grad i Trnovo.

Prema njenim riječima, Agrarni fond Istočno Sarajevo pruža pomoć i daje podršku udruženju pčelara, te mljekarima.

Paljanski poljoprivrednici zahvalili su Agrarnom fondu za pomoć koja će, kako su istakli, mnogo značiti njihovim porodicama.

Komentari 0
Povezane vijesti
Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika
Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Javni poziv za dodjelu sjemenskih paketa Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Javni poziv za dodjelu sjemenskih paketa
U subotu podjela sjemenskih paketa U subotu podjela sjemenskih paketa
Najčitanije
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    21h 20m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    10h 33m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    10h 4m
    1
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    10h 27m
    0
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    6h 20m
    0