Електротехнички факултет презентује резултате пројекта прекограничне сарадње

11.12.2021. 22:00
0
ИЗВОР: Катера

Електротехнички факултет у Источном Сарајеву у уторак, 14. децембра презентоваће резултате пројекта прекограничне сарадње ''AIRPOLISCA''.

Пројекат прекограничне сарадње “Transport related Air Pollution and Health impacts in the Čačak city (AIRPOLISCA)”, су реализовали Електротехнички факултет Универзитета у Источном Сарајеву, Факултет техничких наука Унивирзитет у Крагујевцу и град Чачак. 

Овом приликом ће бити презентовано интегрално софтверско рјешење које је развијено на Електротехничком факултету Универзитета у Источном Сарајеву за потребе града Чачка.

Урађено софтверско рјешење је интернет орјентисана апликација којом су обједињена сва тренутна мјерења параметара квалитета ваздуха на територији града Чачка.

Такође, на састанку ће бити ријечи о приједлозима и препорукама за проширење пројектних активности и наставка сарадње у области подизања квалитета и заштите животне средине.

Коментари 0
Повезане вијести
Oпштина Источна Илиџа подржала одлазак студената Електротехничког факултета УИС на "Електријаду" Oпштина Источна Илиџа подржала одлазак студената Електротехничког факултета УИС на "Електр...
Бањанин: Научни рад објављен у врхунском међународном часопису - доказ да се у Источном Сарајеву школују квалитетни кадрови Бањанин: Научни рад објављен у врхунском међународном часопису - доказ да се у Источном Са...
Млади Паљани у пројекту "Српски свијет - нови лидери" (ФОТО) Млади Паљани у пројекту "Српски свијет - нови лидери" (ФОТО)
Најчитаније
  • Татјана је пала са литице у амбис, а двије и по године касније удала се за свог спасиоца
    23h 25m
    0
  • Шеснаесто чека прабабино крило...
    22h 36m
    0
  • Невријеме у Српској, падао и град (ВИДЕО)
    1h 55m
    0
  • Пикси више неће бити селектор?!
    2h 14m
    0
  • ПУ Источно Сарајево: За шест мјесеци 270 случајева злоупотребе наркотика (ФОТО)
    5h 46m
    0