Elektrotehnički fakultet prezentuje rezultate projekta prekogranične saradnje

11.12.2021. 22:00
0
IZVOR: Katera

Elektrotehnički fakultet u Istočnom Sarajevu u utorak, 14. decembra prezentovaće rezultate projekta prekogranične saradnje ''AIRPOLISCA''.

Projekat prekogranične saradnje “Transport related Air Pollution and Health impacts in the Čačak city (AIRPOLISCA)”, su realizovali Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Fakultet tehničkih nauka Univirzitet u Kragujevcu i grad Čačak. 

Ovom prilikom će biti prezentovano integralno softversko rješenje koje je razvijeno na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu za potrebe grada Čačka.

Urađeno softversko rješenje je internet orjentisana aplikacija kojom su objedinjena sva trenutna mjerenja parametara kvaliteta vazduha na teritoriji grada Čačka.

Takođe, na sastanku će biti riječi o prijedlozima i preporukama za proširenje projektnih aktivnosti i nastavka saradnje u oblasti podizanja kvaliteta i zaštite životne sredine.

Komentari 0
Povezane vijesti
Opština Istočna Ilidža podržala odlazak studenata Elektrotehničkog fakulteta UIS na "Elektrijadu" Opština Istočna Ilidža podržala odlazak studenata Elektrotehničkog fakulteta UIS na "Elektr...
Banjanin: Naučni rad objavljen u vrhunskom međunarodnom časopisu - dokaz da se u Istočnom Sarajevu školuju kvalitetni kadrovi Banjanin: Naučni rad objavljen u vrhunskom međunarodnom časopisu - dokaz da se u Istočnom Sa...
Mladi Paljani u projektu "Srpski svijet - novi lideri" (FOTO) Mladi Paljani u projektu "Srpski svijet - novi lideri" (FOTO)
Najčitanije
  • Konstantin Simić novi predsjednik konferencije beba u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    17h 53m
    0
  • Godišnjica rođenja Petra Kočića
    4h 36m
    0
  • Djevojčicu ubio grom na plaži na Halkidikiju
    17h 22m
    0
  • Građani Istočnog Sarajeva u humanoj misiji - djeci sa Kosmeta podijeljeni pokloni (FOTO)
    15h 20m
    0
  • Bik usmrtio čovjeka u Jajcu!
    18h 27m
    0