Говедарица: Закон о поријеклу имовине примјенити и у Додиковом случају

14.02.2021. 20:15
2
ИЗВОР: Kатера

Предсједник СНСД-а Милорад Додик жели искористити Закон о испитивању поријекла имовине,  како би се обрачунао са камарилом унутар своје партије, а која престаје да му испољава послушност, јер су свјесни да је његовој владавини дошао крај, изјавио је Вукота Говедарица, члан Предсједништва СДС .

Говедарица наводи да је Додик десет пуних година оспоравао Закон о испитивању поријекла имовине, који је предлагала Српска демократска странка.

- Када смо предлагали закон, Додик се исмијавао на његов рачун тражећи разне изговоре како и због чега је закон неприхватљив. Прво су рекли да је закон популистичке природе и да ми манипулишемо како је Република Српска препуна криминалаца.Такође су истакли како је закон непотребан јер Република Српска има Закон о одузимању имовине стеченом извршењем кривичног дјела те да је то закон који може све криминалце да доведе у ред - подсјетио је Говедарица.

 Он је упитао гдје је сада тај закон и који су његови резултати?

 - Хоће ли се неко огласити из Министрства правде и саопштити јавности да пређашњи антикоруптивни закони нису имали смисао. Зашто би Додик морао да ради посао министара и њихових замјеника? Треће што су нам примједбовали јесте да је Закон о испитивању поријекла имовине у коме је терет доказивања на лицима који не могу да докажу своју имовину која је несразмјерна са њиховим приходима, неуставан закон и као такав да не може бити прихваћен - казао је он.

 Говедарица је поставио питање шта се у ствари крије иза Додикове најаве Закона о испитивању поријекла имовине?

 - Нема сумње да је Додик свјестан да је велики број људи из табора његове партије, а и из других партија стекао велико богатство без његовог благослова. На овај начин он планира да се обрачуна са оном камарилом унутар своје партије, а која лагано њему одбија да испољава послушност јер су свјесни да је његовој владавини дошао крај. То се свакако односи и на неке од његових коалиционих партнера. На тај начин, Додик има намјеру да се у јавности прикаже као велики борац против криминала и корупције - истакао је Говедарица.

Он каже да Додик има намјеру да контролише свачију имовину осим своје и имовине сопствене породице, а да при свему томе буде неко ко брани интересе сопственог народа.

 - Морам признати послије десет година, врло подмукло и перфидно осмишљено. Неко га је добро посавјетовао али и тај неко и Додик лично али и чланови њихових породица, морају знати да би овај закон врло брзо,могао постати предмет испитивања и њихове имовине - наводи Говедарица.

  • СНСД ће предложити закон о поријеклу имовине
    14.02.2021. 19:18

    У наредних десет дана СНСД ће предложити закон о поријеклу имовине и порезима, који ће се плаћати на бази тога, рекао је лидер СНСД Милорад Додик. Циљ је како каже да овај закон буде у нацрту у ...

Република Српска
СНСД ће предложити закон о поријеклу имовине

 Према његовом мишљењу има још један разлог зашто Додик предлаже овај закон за кога додатно каже да је по узору на Србију.

 - То је још једна потврда да су Додик и Вучић у дисхармоничним односима. У ствари Додик покушава додатно да се додвори Вучићу како копирајући његова законска рјешења жели ресетовање сарадње коју су некада имали - каже Говедарица. 

 

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    gago 17.02.2021. 09:08
    Јел то не смијете коментар објавити?! И не морате,послије 3 дана ни вијест ни коментар нису актуелни! "Браво" за правовремено реаговање ха ха ха
  • Generic placeholder image
    zox 15.02.2021. 08:47
    Jbg,deset godina traže zakon, a sada im ne valja. Ko je ovde lud
Повезане вијести
Пронађено рјешење за плате радника СДС-а Пронађено рјешење за плате радника СДС-а
СНСД ИНС Ћосићу: Србујете преко наших леђа СНСД ИНС Ћосићу: Србујете преко наших леђа
Божовић: Маске су овај пут само дјелимично пале Божовић: Маске су овај пут само дјелимично пале
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    13h 56m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    12h 40m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    7h 25m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    4h 24m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    4h 30m
    0