Govedarica: Zakon o porijeklu imovine primjeniti i u Dodikovom slučaju

14.02.2021. 20:15
2
IZVOR: Katera

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik želi iskoristiti Zakon o ispitivanju porijekla imovine,  kako bi se obračunao sa kamarilom unutar svoje partije, a koja prestaje da mu ispoljava poslušnost, jer su svjesni da je njegovoj vladavini došao kraj, izjavio je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS .

Govedarica navodi da je Dodik deset punih godina osporavao Zakon o ispitivanju porijekla imovine, koji je predlagala Srpska demokratska stranka.

- Kada smo predlagali zakon, Dodik se ismijavao na njegov račun tražeći razne izgovore kako i zbog čega je zakon neprihvatljiv. Prvo su rekli da je zakon populističke prirode i da mi manipulišemo kako je Republika Srpska prepuna kriminalaca.Takođe su istakli kako je zakon nepotreban jer Republika Srpska ima Zakon o oduzimanju imovine stečenom izvršenjem krivičnog djela te da je to zakon koji može sve kriminalce da dovede u red - podsjetio je Govedarica.

 On je upitao gdje je sada taj zakon i koji su njegovi rezultati?

 - Hoće li se neko oglasiti iz Ministrstva pravde i saopštiti javnosti da pređašnji antikoruptivni zakoni nisu imali smisao. Zašto bi Dodik morao da radi posao ministara i njihovih zamjenika? Treće što su nam primjedbovali jeste da je Zakon o ispitivanju porijekla imovine u kome je teret dokazivanja na licima koji ne mogu da dokažu svoju imovinu koja je nesrazmjerna sa njihovim prihodima, neustavan zakon i kao takav da ne može biti prihvaćen - kazao je on.

 Govedarica je postavio pitanje šta se u stvari krije iza Dodikove najave Zakona o ispitivanju porijekla imovine?

 - Nema sumnje da je Dodik svjestan da je veliki broj ljudi iz tabora njegove partije, a i iz drugih partija stekao veliko bogatstvo bez njegovog blagoslova. Na ovaj način on planira da se obračuna sa onom kamarilom unutar svoje partije, a koja lagano njemu odbija da ispoljava poslušnost jer su svjesni da je njegovoj vladavini došao kraj. To se svakako odnosi i na neke od njegovih koalicionih partnera. Na taj način, Dodik ima namjeru da se u javnosti prikaže kao veliki borac protiv kriminala i korupcije - istakao je Govedarica.

On kaže da Dodik ima namjeru da kontroliše svačiju imovinu osim svoje i imovine sopstvene porodice, a da pri svemu tome bude neko ko brani interese sopstvenog naroda.

 - Moram priznati poslije deset godina, vrlo podmuklo i perfidno osmišljeno. Neko ga je dobro posavjetovao ali i taj neko i Dodik lično ali i članovi njihovih porodica, moraju znati da bi ovaj zakon vrlo brzo,mogao postati predmet ispitivanja i njihove imovine - navodi Govedarica.

  • SNSD će predložiti zakon o porijeklu imovine
    14.02.2021. 19:18

    U narednih deset dana SNSD će predložiti zakon o porijeklu imovine i porezima, koji će se plaćati na bazi toga, rekao je lider SNSD Milorad Dodik. Cilj je kako kaže da ovaj zakon bude u nacrtu u ...

Republika Srpska
SNSD će predložiti zakon o porijeklu imovine

 Prema njegovom mišljenju ima još jedan razlog zašto Dodik predlaže ovaj zakon za koga dodatno kaže da je po uzoru na Srbiju.

 - To je još jedna potvrda da su Dodik i Vučić u disharmoničnim odnosima. U stvari Dodik pokušava dodatno da se dodvori Vučiću kako kopirajući njegova zakonska rješenja želi resetovanje saradnje koju su nekada imali - kaže Govedarica. 

 

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    gago 17.02.2021. 09:08
    Jel to ne smijete komentar objaviti?! I ne morate,poslije 3 dana ni vijest ni komentar nisu aktuelni! "Bravo" za pravovremeno reagovanje ha ha ha
  • Generic placeholder image
    zox 15.02.2021. 08:47
    Jbg,deset godina traže zakon, a sada im ne valja. Ko je ovde lud
Povezane vijesti
Pronađeno rješenje za plate radnika SDS-a Pronađeno rješenje za plate radnika SDS-a
SNSD INS Ćosiću: Srbujete preko naših leđa SNSD INS Ćosiću: Srbujete preko naših leđa
Božović: Maske su ovaj put samo djelimično pale Božović: Maske su ovaj put samo djelimično pale
Najčitanije
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    22h 32m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    15h 14m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    19h 47m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    17h 21m
    2
  • Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić
    23h 6m
    3