Град богатији за дјевојчицу

29.04.2024. 08:30
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођенa je дјевојчицa.

Љекарску интервенцију затражила су 22 пацијента.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција,

Фоча,

Данас и сутра ће због радова на 10 kV водoвима Завајт и Челебићи доћи до привремених прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 17.00 часова потрошачима у насељима:  Челебићи Завајт, Мештревац, Саш, Златни Бор, Горња Драгочава и Драгочавски поток.

У породилишту болнице у Фочи у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражила су 22 пацијента.

 У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 17 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа нису имале интервенција.

У Републици Српској и ФБиХ коловози су претежно суви, а скреће се пажња возачима на учестале одроне земље или камења. 

Измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу Нова Топола - Клашнице један, на дионици магистралног пута Хан Пијесак два - Соколац, као и на дионици магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/ због радова на овим правцима, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Повремене петоминутне обуставе саобраћаја због извођења бушачко-минерских радова на снази су на дионици магистралног пута Љубогошта-Сумбуловац-Подроманија, на локалитету каменолома "Рогоушићи" у мјесту Пале, као и на дијелу магистралног пута Подроманија-Доња Љубогошта, на локалитету Хан Дервента, општина Пале.

Петоминутне обуставе саобраћаја на снази су и на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице у времену од 7.00 и 16.00 часова, ради извођења бушачко-минерских радова.

Једном коловозном траком саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, као и на магистралном путу саставци-Устипрача због оштећења моста на овом правцу. На мосту се забрањује саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 30 тона.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Забрањен је саобраћај за возила чија маса прелази пет тона на граничном прелазу Каракај код Зворника и преусмјеравају се на нови мост Братољуб у Братунцу и на Рачу, док аутобуси могу користити гранични прелаз Шепак.

У Републици Српскоји ФБиХ данас ће бити претежно сунчано и врло топло вријеме уз максималну температуру ваздуха до 29 степени Целзијусових.

Током јутра само понегдје ће бити пролазна магла око ријека и по котлинама, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Минимална температура ваздуха од шест до 12 степни Целзијусових, на југу до 15.
Максимална температура ваздуха од 25 до 29 степени Целзијусових вишим предјелима од 19.

Из Федералног хидрометзеоролошког завода саопштено је да ће дувати вјетар слаб до умјерен источног и сјевероисточног смјера.

Температура ваздуха измјерена у 7.00 часова: Гацко, Рудо и Кладањ пет степени, Рибник шест, Билећа, Фоча и Чемерно седам, Приједор, Мркоњић Град, Нови Град и Хан Пијесак осам, Бањалука, Бијељина, Добој, Тузла, Сарајево и Зеница девет, Груде 10, Брчко и Грачаница, 11, Требиње 13 и Неум 14 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра облачно, киша послије подне Сутра облачно, киша послије подне
Српска богатија за 21 бебу Српска богатија за 21 бебу
Наш град јутрос богатији за дјевојчицу Наш град јутрос богатији за дјевојчицу
Најчитаније
  • Фонд ПИО: Право на поновно одређивање пензије
    11h 19m
    0
  • Миљевина: Муж убио супругу, па себе
    14h 6m
    0
  • Пјесма која спаја Сарајево и Јасеновац
    9h 56m
    1
  • Прекинута "Гимназијада": Ученик претукао професора
    11h 14m
    0
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    13h 52m
    0