Grad bogatiji za djevojčicu

29.04.2024. 08:30
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođena je djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražila su 22 pacijenta.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija,

Foča,

Danas i sutra će zbog radova na 10 kV vodovima Zavajt i Čelebići doći do privremenih prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 do 17.00 časova potrošačima u naseljima:  Čelebići Zavajt, Meštrevac, Saš, Zlatni Bor, Gornja Dragočava i Dragočavski potok.

U porodilištu bolnice u Foči u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražila su 22 pacijenta.

 U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 17 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa nisu imale intervencija.

U Republici Srpskoj i FBiH kolovozi su pretežno suvi, a skreće se pažnja vozačima na učestale odrone zemlje ili kamenja. 

Izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu Nova Topola - Klašnice jedan, na dionici magistralnog puta Han Pijesak dva - Sokolac, kao i na dionici magistralnog puta Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/ zbog radova na ovim pravcima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Povremene petominutne obustave saobraćaja zbog izvođenja bušačko-minerskih radova na snazi su na dionici magistralnog puta Ljubogošta-Sumbulovac-Podromanija, na lokalitetu kamenoloma "Rogoušići" u mjestu Pale, kao i na dijelu magistralnog puta Podromanija-Donja Ljubogošta, na lokalitetu Han Derventa, opština Pale.

Petominutne obustave saobraćaja na snazi su i na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionica Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice u vremenu od 7.00 i 16.00 časova, radi izvođenja bušačko-minerskih radova.

Jednom kolovoznom trakom saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, kao i na magistralnom putu sastavci-Ustiprača zbog oštećenja mosta na ovom pravcu. Na mostu se zabranjuje saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 30 tona.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zabranjen je saobraćaj za vozila čija masa prelazi pet tona na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika i preusmjeravaju se na novi most Bratoljub u Bratuncu i na Raču, dok autobusi mogu koristiti granični prelaz Šepak.

U Republici Srpskoji FBiH danas će biti pretežno sunčano i vrlo toplo vrijeme uz maksimalnu temperaturu vazduha do 29 stepeni Celzijusovih.

Tokom jutra samo ponegdje će biti prolazna magla oko rijeka i po kotlinama, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Minimalna temperatura vazduha od šest do 12 stepni Celzijusovih, na jugu do 15.
Maksimalna temperatura vazduha od 25 do 29 stepeni Celzijusovih višim predjelima od 19.

Iz Federalnog hidrometzeorološkog zavoda saopšteno je da će duvati vjetar slab do umjeren istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Gacko, Rudo i Kladanj pet stepeni, Ribnik šest, Bileća, Foča i Čemerno sedam, Prijedor, Mrkonjić Grad, Novi Grad i Han Pijesak osam, Banjaluka, Bijeljina, Doboj, Tuzla, Sarajevo i Zenica devet, Grude 10, Brčko i Gračanica, 11, Trebinje 13 i Neum 14 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Grad bogatiji za djevojčicu i dječaka Grad bogatiji za djevojčicu i dječaka
Sutra ujutro sunčano i toplo, poslije podne kiša Sutra ujutro sunčano i toplo, poslije podne kiša
Danas nestabilno sa pljuskovima Danas nestabilno sa pljuskovima
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    21h 3m
    7
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    21h 8m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    22h 0m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    22h 14m
    0
  • Maturantima po 100 KM od Opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    15h 11m
    4